【原創(chuàng)】《閱讀理解特訓(xùn):3真2模含解析》2014屆高三英語(yǔ)突破43
閱讀理解 (共20小題;每小題2分,滿(mǎn)分40分)
閱讀下列短文,從每題所給的A、B、C和D項(xiàng)中,選出最佳選項(xiàng),并在答題卡上將該項(xiàng)涂黑。
A
Dear Rudyard Kipling,
Father has consistently tried to instill(灌輸) a sense of being a man in me ever since I was very young. When I reachedthe age of twelve he began taking me to his auto body shop. He told me this tough job would build me into a man of character. But this all changed a year ago when my mother passed away and stumbled upon your poem,
If.
My mother was the person who could understand me. If I ever got tired during my work hours at the shop I could call her to come and pick me up. It was my mother who instilled the love of literature and languages in me. My mother spoke six languages fluently and had thousands of books, which still sit in the attic of our house. It was in this “library” of hers that I picked up a book of poetry from a cold metal shelf and found your poem, If.