閱讀下列短文,從每題所給的四個選項 (A、B、C和D)中,選出最佳選項。
A
Do you want to boost your ATAR, a rank which indicates the overall achievements of all Year 12 students in Australia, and get a preview of university life? When you join the Deakin Accelerate Program, you’ll get a head start by completing two first- year university units while you’ re still a high school student.
How Deakin Accelerate Program works
You’ll study two first- year university units through the program. If you choose to study and experience university life on campus, you’ll attend classes and conferences during the day. Or if studying online is more accessible for you, complete the program online in your free time at school or after hours when it suits you.
No matter how you choose to study, you’ ll. benefit from our online learning platform, which allows you to access classes, workshops, resources and more. Whether you’ re using your desktop, tablet or mobile, you’ll have access to course content all year round and get answers in real time.
After successfully completing your Accelerate units, you’ll gain credits which you can put towards a related Deakin university course. Plus, there is no charge for that.
Apply to the Deakin Accelerate Program if you’ re:
·a high achiever with above- average Year 11 results;
· looking for an extra challenge in high school;
·a self- start er who can work independently;
· keen to make a head start on your university degree.
To be qualified for the program, you must*
· be completing Year 12 in 2024;
meet the high school subject requirement;
· attain a minimum average grade of 65% across your subjects.
For more information about the Deakin Accelerate Program, you can read our FAQs or get in touch using our online inquiry form.
> Submit an inquiry
1. What benefit do participants gain from the Deakin Accelerate Program?
A. Experiencing different learning styles. B. Knowing about university life beforehand.
C. Completing two years’ university units. D. Earning credits towards all university courses
2. What is available for participants on the online learning platform?
A. Real-time response. B. Guidance on using devices.
C. High school course content. D. An online learning schedule.
3. Which is a must for the applicants?
A. Submitting an inquiry form. B. Graduating from university in 2024.
C. Meeting the relevant academic requirements. D. Earning straight A’s on the report card.
【答案】1. D 2. A 3. C
【解析】
【導(dǎo)語】這是一篇應(yīng)用文。文章主要介紹了一個名為“迪肯加速計劃”的項目的情況,包括申請要求和項目工作流程等情況。
【1題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第五段中“After successfully completing your Accelerate units, you’ll gain credits which you can put towards a related Deakin university course. (在成功完成加速單元后,你將獲得學(xué)分,這些學(xué)分可以用于迪肯大學(xué)的相關(guān)課程)”可知,參與者可以從迪肯加速項目中獲得大學(xué)課程學(xué)分。故選D。
【2題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第四段中“Whether you’ re using your desktop, tablet or mobile, you’ll have access to course content all year round and get answers in real time. (無論您是使用臺式機(jī)、平板電腦還是移動設(shè)備,您都可以全年訪問課程內(nèi)容,并實時獲得答案)”可知,在線學(xué)習(xí)平臺的參與者可以獲得實時答復(fù)。故選A。
【3題詳解】
推理判斷題。根據(jù)倒數(shù)第五行“meet the high school subject requirement (滿足高中科目要求)”和倒數(shù)第四行“attain a minimum average grade of 65% across your subjects.(各科平均成績至少達(dá)到65%)”,可知,對申請人的要求是滿足相關(guān)學(xué)術(shù)要求。故選D。