閱讀下列短文,從每題所給的A、B、C、D四個選項中選出最佳選項。
A
The Virgin Islands National Park is a tropical(熱帶的)paradise on the island of St. John,which covers more than half of the small island.It is surrounded by the Atlantic Ocean to the north and the Caribbean Sea to the south,where the climate is warm all year.The island's white sand beaches and clear blue seas are considered to be among the most beautiful in the Caribbean,gaining reputation and popularity among visitors across the world.
How the national park was formed
Laurence Rockefeller was an American millionaire,businessman and conservationist.He visited St.John in the 1950s. He quickly fell in love with the island's clean,pure beauty.He first purchased a small resort there, Caneel Bay. He also purchased more than 2,000 hectares of the island and donated it to the government.That donation created the U.S.Virgin Islands National Park.It was officially opened as a national park on December 1,1956.
How to get to the park
The only way to reach the park is by boat.Some people arrive on their own sailboats.Others come in on large cruise ships.Visitors also arrive on water taxis from the island of St.Thomas.
What to do at the park
From the tropical hills to the blue waters,there are many things to do at the Virgin Islands National Park.Visitors enjoy fishing,camping,sailing,scuba diving, snorkeling (浮潛),and bird watching.Of all of the park's beaches,Trunk Bay Beach is said to be the most striking.Below the clear blue water is a 200-meter snorkeling path. Hawksnest Beach is also a popular place for snorkeling.Near the shore are three small reefs of Elkhorn Coral.The Elkhorn Coral gets its name from its shape.The reef looks similar to the huge horns(角)of an animal called elk.It is a very rare kind of reef.Scientists say it is in danger of becoming extinct.
The Virgin Islands National Park is often called America's paradise.It protects St. John's pristine nature,and preserves the record of human history in the Caribbean.
Don't hesitate! Come here and put yourself in the paradise!
1. What is most likely attractive to tourists when they visit the Virgin Islands National Park?
A. Its tropical climate. B. Its location.
C. Its beautiful scenery. D. Its activity.
2. What can we learn about the Virgin Islands National Park?
A. An animal called elk is at risk of becoming dying out.
B. Visitors can choose any means of transportation to get to the park.
C. Laurence's donation greatly contributed to the foundation of the park.
D. There is a 200-meter snorkeling path beneath the water of the Hawksnest Beach.
3. Where is the text probably taken from?
A. A speech script. B. A travel brochure.
C. An academic essay. D. A geographic journal.
【答案】1. C2. C3. B
【解析】
【導(dǎo)語】本文是一篇應(yīng)用文。主要介紹了美國維爾京群島國家公園的概況、怎么去這個公園、以及在這個公園可以做一些什么。
【1題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第一段“The island’s white sand beaches and clear blue seas are considered to be among the most beautiful in the Caribbean,gaining reputation and popularity among visitors across the world.(島上的白色沙灘和清澈的藍(lán)色海洋被認(rèn)為是加勒比海最美麗的海灘之一,在世界各地的游客中贏得了聲譽(yù)和歡迎。)”可知,游客們最有可能被它的美麗景色吸引。故選C。
【2題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第二段“He also purchased more than 2,000 hectares of the island and donated it to the government.That donation created the U.S.Virgin Islands National Park.(他還購買2000多公頃的土地并捐贈給了政府。這筆捐贈創(chuàng)建了美國維爾京群島國家公園。)”可知,是他的這筆捐款促成了維爾京群島國家公園的建立。故選C。
【3題詳解】
推理判斷題。根據(jù)文章最后一段“Don’t hesitate! Come here and put yourself in the paradise!(不要猶豫!來,置身于天堂!)”以及小標(biāo)題“How to get to the park”和“What to do at the park”可知,此文摘自于旅游手冊。故選B。