Ⅰ.閱讀理解
A
Younger readers will discover dinosaurs,stars,explorers,landmarks and more in these maps and travel books chosen by Vivien Godfrey,head of Stanfords.
Maps Special Edition,£25
This book was already popular in our children’s department and has been made even better with this special edition,which includes 16 new maps.The collection of 68 maps takes you through 58 countries and 6 continents.It is packed with illustrated information,which includes famous historical figures,local dishes,festivals,wild animals and landmarks.
Maps of the United Kingdom,£17.99
We held the launch for MapsoftheUnitedKingdom at the Stanfords store in London.Technically aimed at children,it contains lots of information and facts.It’s so well put together,especially when it comes to choosing the 7 famous people in connection with each county:Norfolk,for example,includes Boudicca and Philip Pullman.
Harry Potter’s London:The Film Location Walk,£3.99
HarryPotter’sLondon:TheFilmLocationWalk is a map that features information on three walks taken in the best locations of Central London featured in the hugely popular films.The walks cover Piccadilly Circus to Westminster Bridge via Trafalgar Square and King’s Cross Station,with its famous Platform 9.
First Sticker Book Flags,£5.99
Learn the flags of every country in the world by placing the flag stickers on the correct countries on the maps.This contains fascinating facts about countries and why certain flags feature their particular designs.There are fun questions throughout,including,“Some African flags have a diagonal stripe.How many can you find?”
1.What do the first and second items have in common?
A.They include local cuisine.
B.They are intended for children.
C.They were released at the same store.
D.They can take you through different countries.
答案 B
解析 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)Maps Special Edition,£25部分的“This book was already popular in our children’s department”和Maps of the United Kingdom,£17.99部分第二句中“Technically aimed at children”可知,這兩本地圖冊(cè)的共同點(diǎn)是它們都是為孩子們?cè)O(shè)計(jì)的。故選B。
2.Which of the following features the best locations of Central London?
A.MapsSpecialEdition.
B.MapsoftheUnitedKingdom.
C.HarryPotter’sLondon:TheFilmLocationWalk.
D.FirstStickerBookFlags.
答案 C
解析 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)Harry Potter’s London:The Film Location Walk,£3.99部分第一句可知,這本地圖冊(cè)展示了倫敦中心區(qū)最佳的(外景拍攝)地點(diǎn)。故選C。
3.Where can the text be found?
A.A travel brochure.
B.A fashion magazine.
C.An online course.
D.A bookstore advertisement.
答案 D
解析 文章出處題。文章主要介紹了適合年輕的讀者閱讀的地圖冊(cè)和旅游書籍,根據(jù)第一段也可推斷出此文應(yīng)該是書店的廣告。故選D。