高考題型組合練(一)
Ⅰ.閱讀理解
A
Banff National Park is home to an amazing wildlife population.But the busy Trans-Canada Highway that cuts through the park is a hazard to the lovely animals.To address the problem,Banff first put up wildlife fencing on either side of the highway to discourage animals from entering the busy road.Then,since 1996,six wildlife overpasses and 38 underpasses have been opened to help the animals cross the highway in safety.
I was fortunate to visit Banff’s Red Earth Overpass with Trevor Kinley,the project manager of Parks Canada.He told me that so far,they had documented 10,000 safe animal crossings on this overpass alone.
“Some animals have learned how to use the crossings much more quickly than others.Black bears are the fastest learners,followed by deer.Wolves and lions take the longest to work out how to use them,” Kinley said,laughing.“But those animals that are slower to adapt are usually more capable and determined to figure out the safest way to cross those overpasses and underpasses.”
There is some criticism(批評) that channeling so much wildlife into a few bridges and tunnels is like making a trap for the animals,offering big animals an easy meal on either side.“But research has shown that this is not the case,” Kinley assured me.“There are no more killings around the crossings than anywhere else in the park.”
Walking over the Trans-Canada Highway and then walking underneath through one of the tunnels,I was amazed to see the fresh tracks of black bears,wolves,deer and many kinds of smaller animals.Somehow,I was so happy to see all these animal footprints,knowing that all this wildlife was passing safely under and over the longest road in Canada.
Hopefully,the success of the wildlife crossings in Banff will continue to inspire similar solutions around the world,where human pressure on wildlife continues to grow.
|
語篇解讀 本文是一篇記敘文。一條橫貫Banff國家公園的公路給動物自由活動帶來了困難,為了給動物們提供安全的行走途徑,園區(qū)在該公路沿途修建了一些空中及地下通道,本文主要講述了作者參觀這些通道時的見聞。
|
1.Which of the following best explains the underlined “hazard” in paragraph 1?
A.Shelter. B.Message.
C.Answer. D.Danger.
答案 D
解析 詞義猜測題。根據(jù)畫線詞之前的“But”和之后的“To address the problem”和“six wildlife overpasses and 38 underpasses have been opened to help the animals cross the highway in safety”可知,為了應(yīng)對問題,修建了天橋和地下通道讓動物安全地通過公路,結(jié)合選項可以推斷,hazard和danger含義相近。
2.What does Trevor Kinley say about those wolves and lions?
A.They are stupid animals.
B.They are cautious learners.
C.They are very dangerous.
D.They are good at adapting.
答案 B
解析 推理判斷題。根據(jù)第三段末句可知,適應(yīng)得慢的動物通常更有能力和決心找出最安全的穿過天橋和地下通道的方法。由此可以推斷出,Trevor Kinley認為狼和獅子是謹慎的學(xué)習者。
3.What are the critics worried about?
A.There are too many bridges and tunnels.
B.Many animals will not use the crossings.
C.More killings might happen at the crossings.
D.Illegal hunting might be encouraged in the park.
答案 C
解析 細節(jié)理解題。根據(jù)第四段首句可知,批評者擔心的是集中穿過這些通道時,小型動物容易被其他大型動物吃掉。
4.How does the author feel at the end of the visit?
A.Concerned. B.Disappointed.
C.Shocked. D.Delighted.
答案 D
解析 細節(jié)理解題。根據(jù)倒數(shù)第二段中的“Somehow,I was so happy to see all these animal footprints”可知,作者在參觀結(jié)束時是高興的。