Ⅰ.閱讀理解
A
For many people,going a few hours without your smartphone can feel like a lifetime.Now,one expert claims that humans are becoming so dependent on technology that we’re actually merging(融合) into it.
Speaking at the Fast Company European Innovation Festival,Professor Yuval Noah Harari,a historian at the Hebrew University claimed that it’s becoming more and more difficult to tell where humans end and machines begin.He said,“It’s increasingly hard to tell where I end and where the computer begins.In the future,it is likely that the smartphone will not be separated from you at all.It may be embedded in your body or brain,constantly scanning your biometric data and your emotions.”
During his speech,Professor Harari highlighted how humans have affected our environment over time,and suggested that now may be the time to affect ourselves.He said,“Humanity has always remained constant.If we told our ancestors in the Stone Age about our lives today,they would think we are already the Creator.But the truth is that even though we have developed more wonderful tools,we are the same animals.We have the same emotions,the same minds.The coming revolution will change that.It will change not just our tools;it will change the human being itself.”
If we do manage to merge with machines,Professor Harari suggests it could open the door to setting up civilizations beyond Earth.He added,“Life will be able to break out of planet Earth and no longer be confined to this flying rock.”
While Professor Harari’s claims may sound farfetched(牽強的),he isn’t alone in his vision of a machine-human world.Back in 2017,Elon Musk claimed that humans should merge with machines,or risk becoming irrelevant.He said,“Over time I think we will probably see a closer merger of biological intelligence and digital intelligence.”
|
語篇解讀 本文是一篇說明文。一位歷史學(xué)家在演講中提到,隨著科技的發(fā)展,人類越來越依賴智能機器,人類與機器融為一體的時代為時不遠(yuǎn)。
|
1.Why does the author mention smartphone in paragraph 1?
A.To collect data for his speech.
B.To have a good lead-in of the topic.
C.To say it is harmful to the environment.
D.To catch up with the development of science.
答案 B
解析 推理判斷題。根據(jù)文章第一段內(nèi)容可推知,作者用智能手機作為引子,來導(dǎo)入下面要陳述的話題。故選B。
2.What do we know about Professor Harari?
A.His opinions gained much support.
B.He is the first expert to put forward the idea.
C.He thinks technology will change ourselves as well.
D.His suggestion of us staying on planet Earth is considerate.
答案 C
解析 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)文章第三段最后一句“It will change not just our tools;it will change the human being itself.”可知,他認(rèn)為技術(shù)不僅會改變我們的工具,也會改變我們?nèi)祟愖约。故選C。
3.What’s probably Elon Musk’s attitude to Professor Harari’s speech?
A.Neutral. B.Favourable.
C.Ambiguous. D.Disapproving.
答案 B
解析 觀點態(tài)度題。 根據(jù)最后一段前兩句可推知,他對 Professor Harari的演講持支持的態(tài)度。故選B。
4.What is the best title for the text?
A.Humans Are Near to Combining with Machines
B.Call on People to Develop Advanced Machines
C.A Speech Caused People’s Concerns on Machines
D.Finding New Ways to Break Away from Apps Is Vital
答案 A
解析 標(biāo)題歸納題。通讀全文尤其是第一段第二句“Now,one expert claims that humans are becoming so dependent on technology that we’re actually merging(融合) into it.”可知,本文主要介紹了隨著科技的發(fā)展,人類越來越依賴智能機器,這使得人類可能與機器融為一體。故選A。