閱讀下列短文, 從每題所給的A、B、C和D四個選項中, 選出最佳選項。
A
Since the modern Olympics began in 1896, it has been held in more than 40 different cities. That gives Olympic fans quite a few possible travel destinations to choose!
Beijing, China
Olympic fans should consider visiting the Beijing Olympic Park to check out the special buildings of the so-called “Bird’s Nest” and “Water Cube”—the national stadium and aquatics center built for the 2008 Beijing Olympics. Popular historic places in Beijing include the Forbidden City, the Summer Palace, and Tian`anmen Square.
Innsbruck, Austria
Located in the heart of the Alps, Innsbruck is known as a great winter destination—which explains why it has hosted not one but two Winter Olympics. Known for its mountainous views, Innsbruck is the perfect stop for outdoor adventurers.
Mexico City, Mexico
This wonderful travel destination offers a wide number of popular museums, historic buildings, and public parks. People will love shopping for fresh meat and produce at the markets, taking a cooking class, and generally eating their way through Mexico City, which is especially known for its culinary (烹飪的) experiences that include both globally well-known restaurants and locally favored street carts.
Melbourne, Australia
Nearly half a century before Sydney hosted the 2000 Summer Olympics, Melbourne became the first Australian host city in 1956. Head to the “cultural capital of Australia”, located in Victoria on the southeastern coast, for an energetic cafe culture and art scene, Melbourne offers something for every type of traveler and everyone can enjoy an evening at one of the city’s many rooftop bars or a day of wine tasting.
1. Where will you go if you are fond of adventure?
A. Beijing, China. B. Mexico City, Mexico.
C. Innsbruck, Austria. D. Melbourne, Australia.
2. What can visitors do in Mexico City?
A. Enjoy wonderful culinary classes. B. Buy beautiful clothes and shoes.
C. Admire beautiful mountainous views. D. Visit special stadiums for the Olympics.
3. What can we know about Melbourne?
A. It is famous for all kinds of wine. B. It has many world-famous hotels.
C. It hosted the Summer Olympics twice. D. It can satisfy different travelers’ needs.
【答案】1. C2. A3. D
【解析】
【導語】這是一篇應用文。文章主要介紹了四個和奧運會有關的旅游目的地。
【1題詳解】
細節(jié)理解題。根據(jù)第三段“Known for its mountainous views, Innsbruck is the perfect stop for outdoor adventurers.(因斯布魯克以其山景而聞名,是戶外冒險家的完美驛站)”可知,如果你喜歡冒險,你可以去澳大利亞的Innsbruck。故選C。
【2題詳解】
細節(jié)理解題。根據(jù)Mexico City, Mexico部分中“People will love shopping for fresh meat and produce at the markets, taking a cooking class, and generally eating their way through Mexico City, which is especially known for its culinary (烹飪的) experiences that include both globally well-known restaurants and locally favored street carts.(人們會喜歡在市場上購買新鮮的肉類和農(nóng)產(chǎn)品,參加烹飪課,并通常在墨西哥城吃上一頓,墨西哥城以其烹飪體驗而聞名,包括全球知名的餐館和當?shù)厥軞g迎的街頭推車)”可知,游客在墨西哥城可以享受美妙的烹飪課程。故選A。
【3題詳解】
細節(jié)理解題。根據(jù)最后一段“Head to the “cultural capital of Australia”, located in Victoria on the southeastern coast, for an energetic cafe culture and art scene, Melbourne offers something for every type of traveler and everyone can enjoy an evening at one of the city’s many rooftop bars or a day of wine tasting.(前往位于東南海岸維多利亞州的“澳大利亞文化之都”,尋找充滿活力的咖啡館文化和藝術場景,墨爾本為各種類型的旅行者提供了一些東西,每個人都可以在城市的許多屋頂酒吧之一享受一個晚上,或者品嘗一天的葡萄酒)”可知,墨爾本可以滿足不同旅客的需求。故選D。