第一節(jié)(共15小題;每小題2.5分,滿分37.5分)閱讀下列短文,從每題所給的A、B、C和D四個(gè)選項(xiàng)中選出最佳選項(xiàng)。
A
Camping tips: Which overnight wilderness experience is right for you?
If you’re an experienced backpacker, read no further. This article is for camping rookies, those who have never slept beneath the stars or haven’t pitched a tent since their youth but are seriously thinking about overnighting in the wilderness.
Car camping
At its most basic, car camping involves packing a tent, sleeping bag, fold-up chair, cooler and camp stove into your vehicle and staying at a drive-up campground. Nearly every national park, and many state and county parks and private facilities, offer drive-up campgrounds with restrooms, potable water, fire rings or pits, and maybe even hot showers. So there are lots of choices.
The downside of car camping is the fact that these campgrounds are often packed with other campers. Not a lot of privacy, they can be noisy, and possibly hinder your quest of communing with nature.
Backpacking
No vehicle required; just your feet and a good pair of hiking boots or shoes to get you to the next overnight spot. A multi-day hiking trip is without doubt the most immersive way to experience the great outdoors.
Different from maybe car camping, it requires the least expense and equipment. All you really need are a backpack, sleeping bag, water bottle, small first-aid kit, enough food to last the entire travel. It can be done just about anywhere on the planet.
Boat Camping
While this does involve owning or renting a watercraft or using a ferry or water taxi service to reach the overnight site, camping via canoe, kayak, raft or boat offers a similar get-away-from-it-all adventure as backpacking.
Experienced paddlers and boaters usually prefer to camp on their own along a secluded shoreline. But many adventure or wilderness outfitters offer guided trips that can last anywhere from a couple of days to two or three weeks. With a boat, you can sometimes camp places that not even backpackers can reach.
1. Who are the intended readers?
A. Red-blooded males B. White-collar staff
C. Blue-blooded tourists D. Green-hand campers
2. What can you learn from the passage?
A. Backpacking allows you to communicate with nature deeply.
B. Car camping is the most economic way to experience nature.
C. The drive-up campgrounds provide people with private environment.
D. Boat camping offers the same adventures as backpacking.
3. In which column will you find this passage?
A. Feature B. Style C. Travel D. Entertainment
【答案】1. D2. A3. C
【解析】
【導(dǎo)語】這是一篇應(yīng)用文。文章主要介紹了針對于露營新手的幾種露營方式和建議。
【1題詳解】
推理判斷題。根據(jù)第一段中“This article is for camping rookies, those who have never slept beneath the stars or haven’t pitched a tent since their youth but are seriously thinking about overnighting in the wilderness.(這篇文章是寫給露營新手的,這些人從年輕時(shí)就沒有在星空下睡過覺,也沒有搭過帳篷,但他們正在認(rèn)真考慮在野外過夜)”可推知,這篇文章的目標(biāo)讀者應(yīng)該是新手露營者。故選D項(xiàng)。
【2題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)Backpacking中“A multi-day hiking trip is without doubt the most immersive way to experience the great outdoors.(多日徒步旅行無疑是體驗(yàn)戶外美景的最身臨其境的方式)”可知,背包旅行可以讓你與自然進(jìn)行深入的交流。故選A項(xiàng)。
【3題詳解】
推理判斷題。根據(jù)文章大意以及標(biāo)題“Camping tips: Which overnight wilderness experience is right for you?(露營小貼士:哪種過夜的野外體驗(yàn)適合你?)”和第一段“If you’re an experienced backpacker, read no further. This article is for camping rookies, those who have never slept beneath the stars or haven’t pitched a tent since their youth but are seriously thinking about overnighting in the wilderness.(如果你是一個(gè)有經(jīng)驗(yàn)的背包客,不要再往下讀了。這篇文章是寫給露營新手的,這些人從年輕時(shí)就沒有在星空下睡過覺,也沒有搭過帳篷,但他們正在認(rèn)真考慮在野外過夜)”可知,文章主要講的是針對于露營新手的幾種露營方式和建議。由此推知,你可能在旅行板塊一欄找到這篇文章。故選C項(xiàng)。