Ⅰ.閱讀理解
School of Athens
This wall painting, located in the Vatican, contains pictures of many famous philosophers. Plato and Aristotle are the two in the middle. As an inside joke, Raphael based Plato's face on his fellow artist Leonardo da Vinci. He also included Michelangelo and himself elsewhere in the painting.
The Night Watch
Rembrandt is one of the most famous Dutch painters. This painting is huge (11 ft × 14 ft) and shows a group of soldiers leaving for a battle. Unlike earlier paintings which show people looking stiff (堅硬的), this picture captures their movement. Also, the way he painted the light emphasizes the three men in the front as well as a young girl. The girl has a dead chicken hanging from her belt — a symbol that they will defeat their enemy.
American Gothic
This is likely the most famous American painting of all time. “Gothic” refers to the top window of the house in the background. During the Great Depression, this painting became a symbol of the hardworking and determined American people. Note that the pitchfork (干草叉) is mirrored on the man's overalls (外套).
The Son of Man
This painting is an example of surrealism (超現(xiàn)實主義), a style that captures strange dreamlike feelings. Magritte explained this painting as follows, “Everything we see hides another thing, so we always want to see what is hidden by what we see. There is an interest because which is hidden and which the visible does not show us.”
1.Raphael played a joke in his painting School of Athens by ________.
A. painting philosophers of different times in one painting
B. painting himself in this painting
C. basing Plato's face on the artist Leonardo da Vinci
D. putting Plato and Aristotle in the middle
答案與解析 C 細節(jié)理解題。根據(jù)第一段的“As an inside joke, Raphael based Plato's face on his fellow artist Leonardo da Vinci”可知應選C項。
2.What do we know about Rembrandt's The Night Watch?
A. It is a wall painting located in the Vatican.
B. It contains pictures of many philosophers.
C. It is one of Rembrandt's early paintings.
D. It shows some soldiers leaving for a battle.
答案與解析 D 細節(jié)理解題。根據(jù)第二段的“This painting is huge (11 ft ×14 ft) and shows a group of soldiers leaving for a battle.”可知應選D項。
3.The painting American Gothic most probably shows ________.
A. philosophers B. farmers
C. artists D. soldiers
答案與解析 B 推理判斷題。根據(jù)第三段的“During the Great Depression, this painting became a symbol of the hardworking and determined American people. Note that the pitchfork is mirrored on the man's overalls.”可推斷American Gothic里畫的是農(nóng)民。
4.Which of the following paintings is called The Son of Man?

答案與解析 C 推理判斷題。根據(jù)末段的“Everything we see hides another thing, so we always want to see what is hidden by what we see. There is an interest because which is hidden and which the visible does not show us.”可知The Son of Man所展示的東西是有所掩蓋的,C項中的男子的臉被蘋果遮蓋,符合這種描述。