閱讀下列短文,從每題所給的A、B、C、D四個選項中,選出最佳答案。
A
Trainee Keeper Day
A unique opportunity for your child (aged 12 to 16 years) to go behind the scenes at Cotswold Wildlife Park and Gardens. Your child will get the chance to gain practical experience of working with our varied animals and meet some of the keepers who look after them on a daily basis. Your child will work with one keeper in a group of up to 4 children.
The Trainee Keeper Day will run from 9:00 am to 3:00 pm and will include activities such as mucking out (打掃畜欄)and feeding some of the animals, as well as learning about techniques we use to make sure our animals are kept well.
The cost per child is £160.00 and they will be given a certificate as a souvenir of their fantastic day.
You will need to provide suitable weatherproof clothing suitable for wearing outdoors in sometimes mucky conditions and strong footwear suitable for wearing in muddy conditions. We will provide your child with other protective clothing he needs to use during the day, such as special keeper vests and gloves.
Is it dangerous? Frankly speaking, working with any animal always carries a degree of risk, but the participants will be fully informed of what they should and should not do in any situation. Besides, they will be fully monitored at all times, and all necessary precautions will be taken. So far, no accident has occurred to the participants.
If you have any other question, please email helen@cotswoldwildlifepark.co.uk and we will respond as soon as we can. Please call 01993 823006 if you have any urgent questions.
1. What will Cotswold Wildlife Park and Gardens provide the participants with?
A. Strong boots. B. Weatherproof jackets.
C. Free breakfast. D. Keeper vests.
2. The participants are convinced that the experience activity is .
A. comfortable B. risky C. secure D. clean
3. Who is the Trainee Keeper Day intended for?
A. Teenagers. B. Adults. C. Keepers. D. Parents.
【答案】1. D 2. C 3. A
【解析】
【分析】本文為應用文,文章主要介紹了動物飼養(yǎng)員體驗活動的相關信息。
【1題詳解】
細節(jié)理解題。根據(jù)文章第四段最后一句話We will provide your child with other protective clothing he needs to use during the day, such as special keeper vests and gloves.可知,園方給參與者提供飼養(yǎng)員背心和手套,所以D正確。
【2題詳解】
推理判斷題。根據(jù)第四段but the participants will be fully informed of what they should and should not do in any situation. Besides, they will be fully monitored at all times, and all necessary precautions will be taken. So far, no accident has occurred to the participants.可知園方意在說服參與者相信動物飼養(yǎng)員體驗活動是安全的,故選C項。
【3題詳解】
細節(jié)理解題。根據(jù)文章第一段第一句A unique opportunity for your child (aged 12 to 16 years) to go behind the scenes at Cotswold Wildlife Park and Gardens. 可知動物飼養(yǎng)員體驗活動是為青少年設計的,故選A項。
【點睛】本篇文章脈絡清晰,層次分明,學生很容易根據(jù)題干中的關鍵詞定位到文章中的相應段落,所以難度很小。但是第二小題需要注意。題干中的關鍵詞The participants are convinced that the experience activity可以快讀定位到文章的第四段:… but the participants will be fully informed of what they should and should not do in any situation. Besides, they will be fully monitored at all times, and all necessary precautions will be taken. So far, no accident has occurred to the participants.,再根據(jù)all necessary precautions will be taken可知防范措施都做好了,所以C是正確的。