A
Though online ordering is popular in the UK today,handson experience still attracts many buyers' attention.
Oxford Street
London is a shoppers' paradise,and most visitors head for Oxford Street.Halfway along is Selfridges,one of the world's first department stores where the architecture and window dressing impress you even before you go in.There are at least four other major stores on this street,plus Europe's largest music shop.In December the atmosphere is especially festive because of the Christmas lights which are always lighted by a politician,a great sportsman,or a super star.
Kensington High Street
A fashionable area for shopping is Kensington High Street.One of its department stores even has a roof garden—good for relaxing between purchases.There's also an organic food superstore.
Borough Market
You can't visit London without going to a supermarketOne of the oldest and best for food is probably Borough Market on the south bank of the Thames.Get off the underground at London Bridge and wander among fresh fish stalls,bakeries,and fruit and vegetable sellers.You can also buy specialities to take away,like cheeses,pork pies,mustard and chutney.
More places for bargains
Portobello Road Market on a Saturday is your best choice for jewelry or collector's items.It's a short walk from the underground station at Notting Hill Gate and you never know what you will find.For clothes,Camden Market is the place.It gets a little crowded at the weekends,though.Convent Garden Market offers great experience for the simple pleasure of looking at jewelry and gifts.
1. Oxford Street becomes special in December for ________.
A. the wonderful window dressing
B. the Europe's largest music shop
C. the lights lighted by a famous person
D. many bargains to choose from
2. To enjoy food,you can go to ________.
A. Camden Market
B. Borough Market
C. Kensington High Street
D. Portobello Road Market
3. Where is this passage probably taken from?
A A science book. B. A traveler's journal.
C. A news report. D. A trip guide.
【答案】1. C 2. B 3. D
【解析】
【分析】本文是一篇應(yīng)用文,主要介紹了幾處在英國(guó)購(gòu)物的好去處。
【1題詳解】
考查細(xì)節(jié)理解。根據(jù)第二段最后一句“In December the atmosphere is especially festive because of the Christmas lights which are always lighted by a politician,a great sportsman,or a super star”可知,在12月(這里的)氣氛特別喜慶,因?yàn)槭フQ(彩)燈總是由一位政治家、偉大的運(yùn)動(dòng)員或超級(jí)明星點(diǎn)亮。根據(jù)第二段第二句可知,Selfridges百貨公司的建筑和櫥窗裝飾都給人留下了深刻的印象,但與題干中所提及的12月份無(wú)關(guān);根據(jù)第二段第三句可知,這里有歐洲最大的音樂(lè)商店,也與12月的特別氣氛無(wú)關(guān);D項(xiàng)文章中沒(méi)有提及。故選C。
【2題詳解】
考查細(xì)節(jié)理解。根據(jù)第四段,尤其是第四段第二句“One of the oldest and best for food is probably Borough Market on the south bank of the Thames”可知,在Borough Market可以買到最好的食物,據(jù)此可知,如果你要享受美食,你可以去Borough Market。根據(jù)最后一段第三句“For clothes,Camden Market is the place”可知,Camden Market是一個(gè)賣衣服的地方,而不是賣食物的地方,故A項(xiàng)錯(cuò)誤;根據(jù)第三段最后一句“There's also an organic food superstore”可知,Kensington High Street有有機(jī)食品商店,并沒(méi)有提到美食,故C項(xiàng)錯(cuò)誤;根據(jù)最后一段第一句“Portobello Road Market on a Saturday is your best choice for jewelry or collector's items”可知,Portobello Road Market賣珠寶或收藏品,而不是食品,故D項(xiàng)錯(cuò)誤。所以答案為B。
【3題詳解】
考查推理判斷。通讀全文可知,文章主要介紹了英國(guó)幾個(gè)吸引游客的購(gòu)物去處,包括Oxford Street、Kensington High Street、Borough Market 等。據(jù)此可以判斷,本文最可能摘自旅游指南,故D項(xiàng)正確。