A
According to the National Federation of the Blind, fewer than 10 percent of the 1.3 million people who are legally blind in the U.S. are braille readers. But one woman has made a difference in their lives and my son's life, too.
35 years ago, my son, Jared, was born blind. Fortunately, I learned about a life-changing organization when Jared's teacher introduced us to Seedlings Braille Books for Children. It was founded by Debra Bonde, who helped blind children all over the world.
A shy woman, Debra just wanted to find a volunteer job she could do without having to talk to anyone. So, she signed up for a braille transcription(轉(zhuǎn)錄)class in the hope of translating books into braille in the basement of her Detroit home.
Debra began transcribing popular children's books, printing them on a braille printer and selling them for just the cost of the paper.
Word spread among parents and teachers of blind children, and demand grew for more of her books. Friends helped her to form a nonprofit organization so she could start getting grants(撥款)and donations to help with production costs. She named it Seedlings Braille Books for Children because she believes that if you give a child a book, the love for reading will grow. Seedlings has produced 600,000 books across the world so far. They give half of their books away for free. The other half are sold for an average price of only $10 each, about half the cost of producing them.
As a mother, I appreciated that Seedlings provided "typical" experiences for Jared in school. Since books from Seedlings were affordable, it was possible to have a home library. Without the childhood skills Seedlings provided to Jared, he would not have a job as a software engineer now.
1. How did the author get to know Seedlings Braille Books for Children?
A. From Jared's teacher. B. From the library. C. From her friend. D. From other parents.
2. Why did Debra sign up for a braille transcription class?
A. To make a living. B. To read more braille books.
C. To do volunteer work alone. D. To start a nonprofit organization.
3. Which of the following can best describe Debra Bonde?
A. Talented and social. B. Shy and generous. C. Helpful and brave. D. Mild and neat.
4. What can we infer from the last paragraph?
A. The author lived an easy and rich life.
B. Jared got along well with all his classmates.
C. The author attached importance to her son's reading.
D. Jared will spread the skills he learned during his childhood.
【答案】1. A 2. C 3. B 4. C
【解析】
【分析】本文是一篇記敘文。一位母親很感激黛布拉,她一直在制作盲文兒童讀物,低價賣給或是捐贈給全世界需要的兒童,因為黛布拉,他的兒子找到了工作。
【1題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第二段中“Fortunately, I learned about a life-changing organization when Jared's teacher introduced us to Seedlings Braille Books for Children.(幸運的是,當(dāng)杰瑞德的老師給我們介紹兒童盲文書的時候我了解到一個改變生命的組織)”可知作者是從杰瑞德的老師那里知道兒童盲文書的。故選A。
【2題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第三段中“A shy woman, Debra just wanted to find a volunteer job she could do without having to talk to anyone. So, she signed up for a braille transcription(轉(zhuǎn)錄)class in the hope of translating books into braille in the basement of her Detroit home. (黛布拉,一個害羞的女人,只想找一份不用和任何人說話就能做的志愿者工作。所以,填報名參加了盲文轉(zhuǎn)錄課程希望能在她底特律家的地下室里把書籍翻譯成盲文)”可知,她只想找一份不用和任何人說話就能做的志愿者工作。故選C。
【3題詳解】
推理判斷題。根據(jù)第三段中“A shy woman, Debra just wanted to find a volunteer job she could do without having to talk to anyone.(黛布拉,一個害羞的女人,只想找一份不用和任何人說話就能做的志愿者工作。)”可知她是害羞的;根據(jù)第五段中“They give half of their books away for free.(他們免費贈送了一半的書)”可知,她是慷慨大方的。故選B。
【4題詳解】
推理判斷題。根據(jù)最后一段“As a mother, I appreciated that Seedlings provided "typical" experiences for Jared in school. Since books from Seedlings were affordable, it was possible to have a home library. Without the childhood skills Seedlings provided to Jared, he would not have a job as a software engineer now.(作為一個母親,我很感激Seedlings這個組織在學(xué)校為杰瑞德提供的特殊的經(jīng)歷。因為這個組織提供的書是可以買的起的,所以讓家庭圖書館成為可能。沒有這個組織給杰瑞德提供的兒時的技能,他就不會找到如今作為軟件工程師的工作)”可知,作者非常重視杰瑞德的閱讀。故選C。