A
A COMPETITION FOR AMBTTIOUS POETS
The Premier League Writing Stars poetry competition is back for a third year.This year's theme is"ambition",and if you are 5-11 years old and attend a school in England or Wales,you can enter for the chance to win some great prizes!This competition takes place from Thursday 4 February 2021 until Saturdny 20 March 2021.
What is the competition?
Your task is to write a poem on the theme of ambition;dreaming big for yourself and the world around you.The poem should be no more than 20 lines or 150 words,and could even take the form of a rap or song lyrics if you like.This year's judging takes place during May 2021 and its panel includes Leicester City defender Wes Morgan,Waterstone's Children's Laureate Cressida Cowell,and poet and hip hop artist Karl Nova.
What can you win?
Prizes for national winners:
A visit to your school by a children's author or poet to lead a poetry workshop,plus the Premier League Trophy!
Prizes for regional winners and national winners:
An invitation to a celebration event.
The winning poems will be published in a limited-edition book.
How can you enter?
Get your teacher to register on the website address this week to get the competition resource pack with all the information you need to enter.
1. When can you present your work?
A February 3. B. March 18. C. March 22. D. May 4.
2. What is required for the competition?
A. You must be an adolescent(青少年).
B. You should be an English singer.
C. Your theme has to be about school life.
D. Your poem should be within 150 words.
3. What can a regional winner get?
A. An author's visit to their school. B. A poet's visit to their school.
C. An invitation to celebrate the event. D. A limited-edition book.
【答案】1. B 2. D 3. C
【解析】
【分析】本文是一篇應(yīng)用文。介紹了一項(xiàng)名為The Premier League Writing Stars的詩歌賽事。
【1題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第一段最后一句“This competition takes place from Thursday 4 February 2021 until Saturday 20 March 2021.(比賽從2021年2月4日星期四開始,直至2021年3月20日星期六結(jié)束。)”可知,比賽從2月4日開始至3月20日結(jié)束,參賽者可與3月18日展示作品。故選B項(xiàng)。
【2題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)What is the competition?部分中的“The poem should be no more than20 lines or150 words,(這首詩應(yīng)該不超過20行或150字,)”可知,詩歌長(zhǎng)度應(yīng)該不超過150詞。故選D項(xiàng)。
【3題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)What can you win?部分中的“Prizes for regional winners and national winners: An invitation to a celebration event. The winning poems will be published in a limited-edition book,(區(qū)域和國家優(yōu)勝者獎(jiǎng):慶祝活動(dòng)的邀請(qǐng)函。獲獎(jiǎng)詩歌將在限量版書籍中出版。)”可知,區(qū)域優(yōu)勝者可以收到慶;顒(dòng)的邀請(qǐng)函。故選C項(xiàng)。