A
With the attractive scenery and the possibility of a monster (怪物) sighting, Loch Ness is the one of those rare destinations that engages everyone.
Urquhart Castle
Captured by Edward 1 in 1296, this prized castle changed hands between the Scots and English on several occasions. Though ruined today, it’s still possible to climb the Grant Tower and visit the battlements and prison cells. A cafe and visitor centre offer modern facilities in historic surroundings.
The Loch Ness Centre
For those who wish to digest the complete history of Loch Ness, this centre is particularly good at documenting the history of this mysterious stretch of water, including many attempts to search for Nessie, the infamous monster. It also holds curious artifacts (古器物) such as the diving suit worn by Lloyd Scott when he undertook his underwater marathon.
The Clansman Centre
At the south end of Loch Ness, this attraction uncovers the truth surrounding 18th-century family life. Audience members get the opportunity to put on Highland dress and there’s a demonstration on how weapons were used. The presentations take place within the recreated interior of a Highland house, adding atmosphere and authenticity (真實(shí)).
South Loch Ness Trail
This 36-mile route invites hikers along the quieter south side of Loch Ness, passing through three villages, and taking in the Falls of Foyers. Walkers hike a mix of minor roads and forest tracks, with highlights including Suidhe Viewpoint (a mountainous view at 1,200 feet). If it sounds too easygoing, then consider the Loch Ness 360° Trail instead for a more challenging, 80-mile route.
1. Which place best suits visitors interested in Nessie?
A. Urquhart Castle. B. The Loch Ness Centre.
C. The Clansman Centre. D. South Loch Ness Trail.
2. What is special about the Clansman Centre?
A. It provides a genuine scene. B. It displays fascinating scenery.
C. It exhibits entertaining artifacts. D. It possesses modern conveniences.
3. Which of the following would a tourist choose if he wants to challenge himself?
A. Seeking the Falls of Foyers. B. Walking along the quieter side.
C. Hiking the Loch Ness 360° Trail. D. Searching a mix of minor roads and tracks.
【答案】1. B 2. A 3. C
【解析】
【導(dǎo)語(yǔ)】這是一篇應(yīng)用文。文章主要介紹有著迷人的風(fēng)景和怪物的可能性的尼斯湖各景點(diǎn)。
【1題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。由文章第三段“For those who wish to digest the complete history of Loch Ness, this centre is particularly good at documenting the history of this mysterious stretch of water, including many attempts to search for Nessie, the infamous monster. ”(對(duì)于那些想了解尼斯湖水的完整歷史的人來(lái)說(shuō),這個(gè)中心尤其擅長(zhǎng)記錄這片神秘水域的歷史,包括許多尋找臭名昭著的尼斯湖水怪的嘗試。)可知,The Loch Ness Centre最適合對(duì)尼斯湖水怪感興趣的游客。故選B項(xiàng)。
【2題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。由文章第四段“Audience members get the opportunity to put on Highland dress and there’s a demonstration on how weapons were used. The presentations take place within the recreated interior of a Highland house, adding atmosphere and authenticity .”(觀眾們有機(jī)會(huì)穿上高地服裝,還有一場(chǎng)關(guān)于如何使用武器的演示。這些展示會(huì)在一棟高地住宅的內(nèi)部重建中進(jìn)行,增加了氣氛和真實(shí)性。)可知,在The Clansman Centre中,盡量在揭示了18世紀(jì)家庭生活的真相,布置還原當(dāng)時(shí)情景。故選A項(xiàng)。
【3題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。由文章最后一段“Walkers hike a mix of minor roads and forest tracks, with highlights including Suidhe Viewpoint (a mountainous view at 1,200 feet). If it sounds too easygoing, then consider the Loch Ness 360° Trail instead for a more challenging, 80-mile route.”(步行者徒步行走的地方有小道和林間小路,亮點(diǎn)包括Suidhe Viewpoint(海拔1200英尺的山景)。如果聽(tīng)起來(lái)太隨和,那么考慮Loch Ness 360° Trail,這是一個(gè)更有挑戰(zhàn)性的80英里的路線。)可知,Loch Ness 360° Trail更具有挑戰(zhàn)性。故選C項(xiàng)。