A
|
Location
|
Gift shop and snack bar
|
|
•In Overseas Chinese Town, Shenzhen City, Guangdong Province
|
• Lots of books, T-shirts and toys.
• You will love our ice cream and fresh fruit juice.
|
|
Tickets
|
How to get there
|
|
? All-day ticket of Happy Valley: ¥180/person.
• Night ticket of Happy Valley: ¥ 60/person
• Valid (有效的)between 18: 30 and 22:00.
? Ticket of Happy Train: ¥40/ person.
? Tickets of Happy Valley + Happy Train: ¥200/person.
• Tickets are free to the people over 70 and under 3.
|
• By tourist bus No. 1 running between Luohu Railway Station and Happy Valley.
• By bus No. 20, 21, 26, 27, then get off at Window of the World Station and walk for about 3 minutes to Happy Valley.
• By subway Line 1 ( running between 06 : 30-23 : 30) , get off at the stop of Window of the World Station and leave from Exit A, then walk for about 3 minutes to Happy Valley.
|
|
Groups
"School groups are welcome on Tuesdays and Wednesdays.
• The theme park is also available to rent(租用)for birthday parties.
• The park is totally accessible(可到達的)to people with disabilities.
• Visit us on the website to place your order for a group in advance.
|
21. Which of the following statements is TRUE according to the passage?
A. On Tuesdays and Thursdays school groups are welcome.
B. Birthday parties can be held in the theme park at 23:30.
C. You can get to the park by tourist bus No. 21.
D. A person in a wheelchair can visit the park.
22. How much should a couple with a child under 3 pay for the all-day tickets?
A. ¥540. B. ¥360. C. ¥600. D. ¥120.
23. Where can we possibly find this kind of information?
A. In a story book. B. In a travel brochure(手冊).
C. In a language book. D. In a magazine.
【答案】21. D 22. B 23. B
【解析】
【分析】本文是一篇應用文。本文向我們介紹了深圳歡樂谷主題公園的相關信息。
【21題詳解】
細節(jié)理解題。從文中Groups一欄中的“The park is totally accessible(可到達的) to people with disabilities. (該公園完全可供殘疾人士使用)”可知這個公園對殘疾人完全開放。故選D項。
【22題詳解】
細節(jié)理解題。從文中Tickets一欄中“All-day ticket of Happy Valley: ¥180/person.(歡樂谷全日票:¥180/人)”以及“Tickets are free to the people over 70 and under 3.(70歲以上3歲以下人士免費入場)”可知,一對夫婦帶著3歲以下的孩子買全天票應該360元。故選B項。
【23題詳解】
推理判斷題。通讀全文以及文中的關鍵詞“ Happy Valley(歡樂谷)”可知,本文向我們介紹了深圳歡樂谷主題公園的相關信息?梢酝茰y可能是在旅游手冊上看到的信息。故選B項。