A
How do we take part in dinner party in foreign countries ? Have you ever experienced it ? I hated dinner parties. But I decided to give them another shot because I'm in London. And my friend Mallery invited me. And because dinner parties in London are very different from those back in New York. There, "I'm having a dinner party" means: " I'm booking a table for 12 at a restaurant you can't afford and we'll be sharing the cheque evenly, no matter what you eat." Worse, in Manhattan, there is always someone who leaves before the bill arrives. They'll throw down cash, half of what they owe, and then people like me, who don't drink, end up paying even more. But if I try to use the same trick, the hostess will shout: "Where are you going?" And it's not like I can say I have somewhere to go: everyone knows I have nowhere to go.
But in London, dinner parties are in people's homes. Not only that, the guests are an interesting mix. The last time I went to one, the guests were from France, India, Denmark and Nigeria; it was like a gathering at the United Nations. In New York, the mix is less striking. It's like a gathering at Bloomingdale's a well-known department store.
For New Yorkers, talking about other parts of the world means Brooklyn and Queens in New York. But at Mallery's, when I said that I had been to Myanmar recently, people knew where it was. In New York, people would think it was a usual new club.
1. What does the word "shot", in Paragraph 1 probably mean?
A. Choice. B. Try. C. Style. D. Goal.
2. What does the writer dislike most about dinner parties in New York?
A. There is a strange mix of people. B. The restaurants are expensive.
C. The bill is not fairly shared. D. People have to pay cash.
3. What is the author's opinion of some New Yorkers from her experience?
A. Easy-going. B. Self-centred. C. Generous. D. Conservative
【答案】1. B 2. C 3. B
【解析】
【分析】本文是一篇記敘文。本文主要講述的是作者對于在紐約參加聚會和來倫敦參加聚會的區(qū)別,說明自己寧愿參加倫敦的聚會而不是紐約的聚會。
【1題詳解】
詞句猜測題。第一段“I hated dinner parties. But I decided to give them another shot because I'm in London.(我討厭晚宴聚會,但是因?yàn)檫@次在倫敦,我想要再shot)”以及后文“And my friend Mallery invited me.(我朋友Mallery邀請了我)”可知,“我”本來不喜歡這樣的聚會,但是這次我決定再試(try)一次,因?yàn)檫@是在倫敦,跟紐約的情況不一樣。故猜測劃線詞的意思是“嘗試”(try)。故選B項(xiàng)。
【2題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第二段“Worse, in Manhattan there is always someone who leaves before the bill arrives. They'll throw down cash, half of what they owe.( 更糟糕的是,在曼哈頓,總是有人在賬單到前就離開了,他們會扔下現(xiàn)金,只是應(yīng)付的一半)”中的half of what they owe說明在紐約的聚會上很多人都沒有真正做到AA制,都少付自己應(yīng)該付的錢。故選C項(xiàng)。
【3題詳解】
推理判斷題。根據(jù)最后一段“For New Yorkers, talking about other parts of the world means Brooklyn and Queens in New York.( 對于紐約人來說,談?wù)撌澜缙渌胤骄鸵馕吨~約的布魯克林和皇后區(qū))”可知,在紐約說起其它的地方就是布魯克林和皇后區(qū)(兩地都是治安差,平民多)。由此推知,作者認(rèn)為紐約人很自我(Self-centred),認(rèn)為自己是世界上最好的,看不上其他地方。故選B項(xiàng)。