A
Look at the map of Spain and point at the center. You've located the country's capital and one of Europe's most beautiful cities: Madrid. This popular destination is considered a city of contrasts with its abundant historic sites, resting in the shadows of modern skyscrapers.
History
This city of over 3 million people is proud of Western Europe's largest royal palace, and some consider it to be Madrid's most beautiful building.
Inside the Royal Palace 2,800 rooms are decorated in glory with museum-quality furniture and artworks. Tourists can tour 50 of these large and splendid rooms.
Art
The Internationally respected Prado Museum is the largest and most impressive art gallery in Spain. Opened in 1819, it is filled with works of art that feature the world's most comprehensive collection of Spanish paintings.
Shopping
Madrid has some of Europe's best shopping, and potential buyers love to look through the stores looking for bargains. But for 500 years, shoppers have gathered to an extremely large outdoor flea market known as the Rastro where they find everything from antiques to CDs.
Entertainment
No trip to Madrid is complete without seeing a performance of Spain's famous art form, flamenco. Every day, flamenco performers sing, dance or play the guitar in small cafes and grand theaters alike.
Food
Madrid has a wide variety of restaurants, but because the Spanish typically eat late at about 9 or 10 p.m., it's difficult to find good dinner food earlier. If you get hungry before then, the best solution is to try a tapas bar where light snacks are served. Be sure to try the jamon, a kind of dry-cured ham: Spain is famous for it.
1. What do we know about the Royal Palace in Madrid?
A. It has 50 rooms for visit.
B. It can hold 2, 800 people.
C. It's been visited by 3 million people.
D. It is thought to be the largest in Europe.
2. What kind of market is “the Rastro”?
A. For discount.
B. For artworks.
C. To sell various goods.
D. To sell antiques and CDs.
3. What is a must when travelling in Madrid?
A. Having dinner earlier.
B. Enjoying flamenco.
C. Visiting Prado Museum.
D. Drinking in a tapas bar.
【答案】1. A 2. C 3. B
【解析】
本文是一則廣告,介紹了西班牙首都馬德里的旅游特色,包括馬德里的歷史、藝術(shù)、購物、娛樂以及美術(shù)等信息。
【1題詳解】
細節(jié)理解題。根據(jù)第二部分最后一句Tourists can tour 50 of these large and splendid rooms可知馬德里的the Royal Palace可以提供50個房間給游客參觀。故A項正確。
【2題詳解】
推理判斷題。根據(jù)第四部分最后一句But for 500 years, shoppers have gathered to an extremely large outdoor flea market known as the Rastro where they find everything from antiques to CDs.可知在the Rastro,游客們可以購買很多東西,從古董到CD等,由此判斷出he Rastro應(yīng)該是出售貨物的商店。故C項正確。
【3題詳解】
細節(jié)理解題。根據(jù)文章第五部分第一句No trip to Madrid is complete without seeing a performance of Spain's famous art form, flamenco.可知當我們?nèi)ヱR德里旅行的時候,如果不去觀看flamenco,那么這次旅行就是不完整的。也就是說flamenco是馬德里旅行必須要參觀的。故B項正確。