A
閱讀理解
閱讀下列短文,從每題所給的四個(gè)選項(xiàng)(A、B、C和D)中,選出最佳選項(xiàng)。
Canyoning (蹦谷運(yùn)動(dòng))
The sports of canyoning explore the high-energy environment where water meets rock on the coast. Protected by wetsuits and helmets (頭盔), people jump from cliffs (懸崖) and waterfalls and discover caves that would not normally be arrived at.
It was first done in the U.K. by TYF Adventure (01437 721611, www.tyf.com) and several thousand people jump from the cliffs near St David’s each year. A half day canyoning trip costs £50 (£30 for children under 16).
Diving (潛水)
Diving is not popular with British people. The difficulties of wild waters are greater because the water is colder and not clear enough, but the coasts of Cornwall, Wales and Scotland have some of the best diving in the world.
The British Sub Aqua Club (0870 112 9133, www.bsac.com) and the Professional Association of Diving Instructors (01580 819688, www.padi.com) run courses teaching the important skills.
Surfing (沖浪)
The best surfing places in the UK are on the southwest coast where it is warmer, especially in Cornwall. The best time of year to surf in the UK is late summer and autumn when water temperatures are warmer.
The British Surfing Association (01479 861256, www.britsurf.co.uk) has a list of famous surf schools around the country.
Rock climbing
The most popular natural rocks in Britain include the Peak District, the Lake District, while large areas of Scotland are a climber’s ideal place. Climbing courses and climbing walls can be found on the website of the British Mountaineering Council (0870 010 4878, www.thebmc.co.uk) which offers a series of short films that take the new climber through a step-by-step guide to visiting a climbing wall for the first time.
1. If a couple with their child of 15 join in Canyoning for a day, they will pay ______.
A. £130 B. £160 C. £260 D. £320
2. To go surfing, you may phone ______.
A. 01479 861256 B. 0870 010 4878
C. 01437 721611 D. 0870 112 9133
3. Which of the following is NOT well accepted by British people?
A. Canyoning. B. Diving.
C. Surfing. D. Rock climbing.
【答案】1. C 2. A 3. B
【解析】
本文是一篇應(yīng)用文。文章介紹了四種運(yùn)動(dòng)項(xiàng)目,以及相應(yīng)的組織機(jī)構(gòu)的相關(guān)信息。
【1題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第二段中“A half day canyoning trip costs £50 (£30 for children under 16)”(半天峽谷漂流旅行成本£50(£30為16歲以下兒童))可知半天
旅行一個(gè)人是50英鎊,16歲以下的孩子30英鎊,所以?xún)蓚(gè)成人加一個(gè)15歲的孩子一天所需要的費(fèi)用是(50+50+30)*2=260。故選C項(xiàng)。
【2題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第四段中的“The British Surfing Association (01479 861256, www.britsurf.co.uk) has a list of famous surf schools around the country.”(英國(guó)沖浪協(xié)會(huì)(01479 861256,www.britsurf.co.uk)有一份全國(guó)著名沖浪學(xué)校的名單)可知想要去沖浪,你可能會(huì)撥打電話(huà)01479 861256。故選A項(xiàng)。
【3題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第三段中的“Diving is not popular with British people. The difficulties of wild waters are greater because the water is colder and not clear enough”(英國(guó)人不喜歡潛水。野生水域的困難更大,因?yàn)樗,不夠清澈)可知潛水不受英?guó)人的歡迎。故選B項(xiàng)。