A
From virtual tours to e-learning tools, museums and art galleries have been sharing resources using digital platforms to continue to connect with the public, share collections and stories, and support those who are vulnerable(脆弱的)during closures and the COVID-19 crisis.
Hastings Museum and Art Gallery
Hastings Museum and Art Gallery is a family friendly museum in Hastings with a diverse collection of 97,000 objects of local history, fine a d decorative arts and natural sciences. To deal with the COVID-19 outbreak, we have launched a digital museum via the Twitter hashtag #HastingsDigitalMuseum as well as via out Facebook and Instagram pages.
The British Library
Over the past two years, our imaging specialists have been trying to digitise the globes, which form one of the most beautiful parts in the British Library’s vast maps collection. The virtual globes will be made available for up close interaction on the British Library’s website throughout 2020, with the first seven due for release on 26 March.
Art UK
Art UK is the online home for every public art collection in the UK. Art UK is a charity, which features almost digitised 250,000 artworks available online. Through our work, we make art available for everyone--for enjoyment, learning and research. From May we will offer users the opportunity to create and share albums of artworks as well as”digital surrogate(替代的)exhibitions”.
Leeds Art Gallery Online
The displays at Leeds City Art Gallery have been selected by the staff to reflect the richness and variety of the collections. Established masterpieces are presented alongside lesser known works. It includes recent acquisitions and long term works from the collection. The collection is quite large--only a fraction(部分)is on display at any one time. When not on show, these may be seen by appointment at the Gallery.
1. Which is the most inviting to a geography lover?
A. Hastings Museum and Art Gallery. B. The British Library.
C. Art UK. D. Leeds Art Gallery Online.
2. What is special about Art UK?
A. It is an ideal museum for a family.
B. It has the largest collection of art works.
C. It is a non-profit art learning service.
D. It displays lesser known works besides famous ones.
3. What is the purpose of the text?
A. To introduce virtual tours options. B. To inform readers of art events.
C. To provide a cure for COVID-19. D. To popularise art knowledge to readers.
【答案】1. B 2. C 3. A
【解析】
【分析】本文是一篇應(yīng)用文,介紹了在疫情期間,利用數(shù)字平臺(tái)提供虛擬旅游的幾家博物館和美術(shù)館。
【1題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第三段中的“in the British Library’s vast maps collection”可知,大英圖書(shū)館里收藏著很多地圖,因此它對(duì)地理愛(ài)好者最有吸引力,故B項(xiàng)正確。
【2題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第四段中的“Art UK is a charity, which features almost digitised 250,000 artworks available online.”可知,英國(guó)藝術(shù)協(xié)會(huì)是一個(gè)慈善機(jī)構(gòu),其特點(diǎn)是幾乎有25萬(wàn)件數(shù)字化的藝術(shù)品可以在網(wǎng)上找到,由此可知,英國(guó)藝術(shù)協(xié)會(huì)的特別之處在于它是一種非盈利的藝術(shù)學(xué)習(xí)服務(wù),故C項(xiàng)正確。
【3題詳解】
推理判斷題。通讀全文,特別是根據(jù)第一段中的“From virtual tours to e-learning tools, museums and art galleries have been sharing resources using digital platforms”可知,從虛擬旅游到電子學(xué)習(xí)工具,博物館和美術(shù)館一直在利用數(shù)字平臺(tái)共享資源,由此可知,本文主要介紹的是在疫情期間,利用數(shù)字平臺(tái)提供虛擬旅游的幾家博物館和美術(shù)館,因此,本文的目的是介紹虛擬旅游的幾個(gè)選擇,故A項(xiàng)正確。