A
Mr. Smith is forty-eight years old. He began to teach in a middle school twenty-four years ago. He works hard and always comes to his office on time. He expects his students to be honest and is strict with them. Some of his students become famous people, but they still remember him and often write to him. Of course the old man is proud of it.
This term he began to teach Grade One. Some of the new students were told about him, but the others didn’t know him well. He told them how to be an honest person. He gave them several examples and said, “I hate telling a lie most.”
Before class was over, he told all his students to finish Exercise 7 in Unit 1. The next morning, as soon as he came into the classroom, he asked, “Who’s finished Exercise 7?” A few students put up their hands. He shook his head and said, “Open your workbooks and see whether there’s Exercise 7 in Unit 1 or not.”
The students had a look at their workbooks and their faces turned red at once.
1. What is Mr. Green proud of?
A. His students are hard-working. B. His students often write to him.
C. He leaches math very well. D. He is strict with students.
2. Mr. Green told his students ________
A. to study hard B. not to be late for class C. to be brave D. not to tell a lie
3. Why did Mr. Green tell his students to finish Exercise 7 in Unit1?
A. Because he wanted them to do more exercises.
B. Because Exercise 7 was very easy for them.
C. Because he wanted to know if they were honest.
D. Because the students could do it well.
4. The students felt ________ when Mr. Green found them telling a lie.
A. angry B. happy C. sorry D. bored
5. How long has Mr. Green taught in the middle school?
A. For twenty-four years B. For forty-eight years
C. For twenty years D. For thirty-six years
【答案】1. B 2. D 3. C 4. C 5. A
【解析】
【分析】本文是一篇記敘文。文章講述了Mr. Smith教育有方以及教書原則。
【1題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第一段“Some of his students become famous people, but they still remember him and often write to him. Of course the old man is proud of it.(他的一些學(xué)生成為了名人,但他們?nèi)匀挥浀盟,?jīng)常給他寫信。這位老人當(dāng)然為此感到自豪。)”可知,格林先生以他的學(xué)生經(jīng)常給他寫信為榮。故選B。
【2題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第二段“He told them how to be an honest person. He gave them several examples and said, “I hate telling a lie most.” (他告訴他們?nèi)绾巫鲆粋(gè)誠(chéng)實(shí)的人。他舉了幾個(gè)例子說(shuō):“我最討厭說(shuō)謊。”)”可知,格林先生告訴他的學(xué)生不要說(shuō)謊。故選D。
【3題詳解】
推理判斷題。根據(jù)第二段“He told them how to be an honest person. (他告訴他們?nèi)绾巫鲆粋(gè)誠(chéng)實(shí)的人。)”和第三段“He shook his head and said, “Open your workbooks and see whether there’s Exercise 7 in Unit 1 or not.”(他搖搖頭說(shuō):“打開你們的練習(xí)冊(cè),看看第一單元有沒有練習(xí)7。”)”可知,格林學(xué)生先告知學(xué)生要誠(chéng)實(shí),接下來(lái)就開始布置作業(yè),本沒有練習(xí)7,所以問他們有沒有完成以此來(lái)測(cè)驗(yàn)學(xué)生的誠(chéng)實(shí)度。故選C。
【4題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)最后一段“The students had a look at their workbooks and their faces turned red at once.(學(xué)生們看了看他們的練習(xí)冊(cè),他們的臉立刻變紅了。)”可知,當(dāng)格林先生發(fā)現(xiàn)學(xué)生們說(shuō)謊時(shí),他們感到很內(nèi)疚。故選C。
【5題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第一段“He began to teach in a middle school twenty-four years ago.(24年前他開始在一所中學(xué)教書。)”可知,格林先生在這所中學(xué)教了24年了。故選A。