A
India has a very vast history and heritage(遺產). The country has witnessed some of the most important events in the past and every event has an effect of its own on the culture, religion, lifestyle, and economy of the country. This is one of the leading reasons why tourists prefer India to travel and explore. Historical tours in India provide everything that a traveler expects from his/her journey. These historical tours give an opportunity to study and explore Indian history.
Historical tours of India generally consisted of four phases(階段): ancient, medieval(中世紀的), modern India and contemporary India. Some of the historical travel packages are:
Forts and Palaces
The rich cultural past of India is reflected in the countless forts(城堡) and palaces across the country. Most of the forts were constructed as a defense device to keep the enemy away and palaces were made on the names of the kings and queens. Some of the famous forts and palaces are: Agra Fort (Agra), Fatehpur Sikri (Agra), Hawa Mahal (Jaipur), Amber Fort (Jaipur), City Palace (Jaipur), Gwalior Fort (Gwalior), Mysore Palace (Mysore), Red Fort (Delhi), etc.
India Heritage Tours
The main purpose of India Heritage tours is to make Indians as well as tourists familiar with the rich Indian legacy(遺產). The heritage of the country is at least 5000 years. Some of the heritage tours are: medieval heritage, Rajput heritage, Golden Triangle, splendid Gujarat, etc.
South India Historical Tours
The Southern India is known for its diversity and there are many places, which attract tourists, not only from the country but also from all around the world. The famous tourists’ destinations in South India include Goa, Cochin, Kerala, Munnar, Periyar, Kottayam and the list goes on and on.
1. The main purpose of this passage is ________.
A. to report some important events in the history of India
B. to help study the culture and history of India
C. to introduce some tours that can explore the history of India
D. to tell us how to explore the history of India
2. Many tourists prefer to travel to and explore India because ________.
A. modern India has little to study
B. its culture is greatly influenced by its history
C. Indian people have an interesting lifestyle
D. India’s history is longer than that of any other country
3. Most forts were built in order to ________.
A. honor the kings B. act as a palace for queens
C. attract tourists D. keep enemies away
【答案】1. C 2. B 3. D
【解析】
【分析】本文是一篇說明文。文章介紹了探索印度歷史的旅行。很多人喜歡到印度旅游是因為它的文化受歷史的影響。文章具體介紹了幾個旅行線路。
【1題詳解】
推理判斷題。根據(jù)文章第一段“These historical tours give an opportunity to study and explore Indian history.(這些歷史之旅提供了學習和探索印度歷史的機會)”及全文可知,本文的主要目的是介紹一些可以探索印度歷史的旅行。故選C。
【2題詳解】
細節(jié)理解題。根據(jù)文章第一段“The country has witnessed some of the most important events in the past and every event has an effect of its own on the culture, religion, lifestyle, and economy of the country. This is one of the leading reasons why tourists prefer India to travel and explore.(這個國家在過去見證了一些最重要的事件,每一個事件都對這個國家的文化、宗教、生活方式和經濟有自己的影響。這是游客喜歡印度旅游和探索的主要原因之一)”可知,很多人喜歡到印度旅游是因為它的文化受歷史的影響。故選B。
【3題詳解】
細節(jié)理解題。根據(jù)文章第三段“Most of the forts were constructed as a defense device to keep the enemy away and palaces were made on the names of the kings and queens.( 大部分的城堡都是為了防御敵人而建造的,宮殿都是以國王和王后的名義建造的)”可知,建城堡是為了御敵。故選D。