A
Exhibitions in the British Museum
Hokusai: beyond the Great Wave
Katsushika Hokusai (1760-1849) is widely regarded as one of Japan's most famous and influential artists.He produced works of astonishing quality right up until his death at the age of 90.This new exhibition will lead you on an artistic journey through the last 30 years of Hokusai's life—a time when he produced some of his most memorable masterpieces.
25 May—13 August 2017
Room 35
Adults£12,Members/under 16s free
Places of the mind: British watercolour landscapes 1850-1950
Drawn from the British Museum's rich collection,this is the first exhibition devoted to landscape drawings and watercolours by British artists in the Victorian and modern eras—two halves of very different centuries.
23 February—27 August 2017
Room 90
Free,just drop in
Scythians: warriors of ancient Siberia
This major exhibition explores the story of the Scythians—nomadic tribes and masters of mounted warfare,who flourished between 900 and 200 BC.Their encounters with the Greeks,Assyrians and Persians were written into history but for centuries all trace of their culture was lost—buried beneath the ice.
14 September 2017—14 January 2018
Room 30
Adults£16.50,Members/under 16s free
Politics and paradise: Indian popular prints from the Moscatelli Gift
This display is part of the Museum's contribution to the India-UK Year of Culture 2017.It looks at the popular print culture of India from the 1880s until the 1950s.
19 July—3 September 2017
Room 90a
Free,just drop in
1. If you are interested in drawings of natural scenery,you will probably go to______.
A. Room 35 B. Room 90
C. Room 30 D. Room 90a
2. Which exhibition can you attend in October 2017?
A. Hokusai: beyond the Great Wave.
B. Scythians: warriors of ancient Siberia.
C. Places of the mind: British watercolour landscapes 1850-1950.
D Politics and paradise: Indian popular prints from the Moscatelli Gift.
3. Where can we most probably find the passage?
A. In a health report. B. In a story book.
C. In a parenting magazine. D. In a tour guide.
【答案】1. B 2. B 3. D
【解析】
【分析】這是一篇說(shuō)明文,介紹了幾幅英國(guó)博物館展覽的藝術(shù)品。
【1題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第二部分里“this is the first exhibition devoted to landscape drawings and watercolours(這是第一個(gè)以風(fēng)景畫和水彩畫為主題的展覽)”以及下段的“Room 90”可知,如果你對(duì)自然風(fēng)景的繪畫感興趣,你可能會(huì)去90房間。故選B。
【2題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)“Scythians: warriors of ancient Siberia”這一部分里的“14 September 2017—14 January 2018(2017年9月14日- 2018年1月14日)”可知,在2017年十月份可以去參觀“Scythians: warriors of ancient Siberia”這幅作品。故選B。
【3題詳解】
推理判斷題。根據(jù)文章標(biāo)題“Exhibitions in the British Museum(大英博物館的展覽)”可知,短文是對(duì)博物館里的藝術(shù)品的介紹,可知這篇文章可能出現(xiàn)在導(dǎo)游雜志里。故選D。