A
It's not easy to grow up. Actually, it's far from easy. Growing up can be a real “pain” for some of us. We are always doing things that someone else makes us do and aren't allowed to do all the things we like. Sometimes we feel trapped, sometimes we are fearful, and sometimes we just don't understand why we can't stay young forever. When we look back on all the hardships in life with a positive attitude, we realize that all of our growing pains actually turn into growing gains!
Throughout our lives we are going to face many challenges and pains, but we should never let these obstacles keep us from following our dreams. We must overcome every obstacle one small step at a time.
As a young girl my parents forced me to do so many things that I never liked. They made me learn to play the violin and then the piano. At that time I hated music, just because it was what they wanted me to do. But looking back now, I am so glad that my parents encouraged me to take music lessons. Music has enriched my life in so many ways. I realize that my parents and teachers were always pushing me along, not because they wanted me to suffer but because they wanted me to succeed in life. They've always wanted me to have a better life than they did themselves.
Every moment of our lives we are either living or dying, so live life to its fullest! We are all going to experience growing pains, but they are just small pains in life. They might seem so huge at the time but we must be strong. Think about how we would feel if we had no fear and live life like that.
The future is ours! A little hard work and sweat never hurt anyone! If we realize that these pains are just small bumps(凸塊)on our road to success we will realize that our growing pains are actually growing gains!
1. According to Paragraph 1, we learn that when we are young ______________.
A. life is full of joy B. life is easy for us
C. we know we can stay young forever D. we sometimes can't do things we like
2. The underlined word “obstacles” in Paragraph 2 means the things that__________.
A. make it easy for you to do something B. make it difficult for you to do something
C. make you happy D. make you full of energy
3. When the author was young, she was forced by her parents to _____________.
A. take music lessons B. turn gains into pains
C. look back on hardships D. live a successful life by suffering a lot
4. What can be inferred from the last paragraph?
A. A little hard work and sweat are harmful to us.
B. We all have to experience growing pains.
C. Growing pains are necessary for us to grow up.
D. Life without fear is a better choice for us.
【答案】1. D 2. B 3. A 4. C
【解析】
這是一篇夾敘夾議文。文章說明了我們成長中的痛苦實際上是成長中的收獲!
【1題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第一段中“We are always doing things that someone else makes us do and aren't allowed to do all the things we like.”(我們總是在做別人讓我們做的事情,而不允許我們做所有我們喜歡的事情。)以及本段在描述成長的過程可知,當(dāng)我們年輕的時候,我們有時不能做我們喜歡的事情。故選D項。
【2題詳解】
詞句猜測題。根據(jù)第二段中“Throughout our lives we are going to face many challenges and pains, but we should never let these obstacles keep us from following our dreams.”(在我們的一生中,我們將面臨許多挑戰(zhàn)和痛苦,但我們決不能讓這些obstacles阻礙我們實現(xiàn)我們的夢想。)可知,這些obstacles就是前文中的“挑戰(zhàn)和痛苦”,“挑戰(zhàn)和痛苦”就是“使你做某事感到困難的事情”。故選B項。
【3題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第三段“As a young girl my parents forced me to do so many things that I never liked. They made me learn to play the violin and then the piano.”(當(dāng)我還是個小女孩的時候,我的父母強迫我做很多我不喜歡的事情。他們讓我學(xué)拉小提琴,然后學(xué)鋼琴。)可知,作者小時候被父母強迫上音樂課。故選A項。
【4題詳解】
推理判斷題。根據(jù)最后一段中“If we realize that these pains are just small bumps(凸塊)on our road to success we will realize that our growing pains are actually growing gains!”(如果我們意識到這些痛苦只是我們通往成功道路上的一個小小的顛簸,我們就會意識到,我們成長中的痛苦實際上是成長中的收獲!)可以推知,成長中的痛苦是我們成長過程中所必須的。故選C項。