A
Some influential figures have left their marks in the world of science and technology. Sundar Pichai is the current CEO of Google. At present, Google is the most popular search engine and is a word that has entered the dictionary in its verb form, ‘Googling '. He was not born with a silver spoon in his mouth and the family suffered from poverty. But his story never fails to remind all that with determination and hard work, one can beat the odds.
Although Steve Jobs passed on years ago, he was, and still is, the perfect role model for many entrepreneurs. He was fired from the company of Apple, and then he went on to start up two other successful companies. Later, he returned to Apple where he created the iPhone, a product that many consider to be the most significant invention of this century. Elon Musk is the founder of SpaceX and Tesla. He used to be a major shareholder and CEO in PayPal, but was forced to leave from his role as CEO due to disagreements with the company leaders. Currently, he has set his sights on ways to reduce global warming, including keeping a lookout for new sources of renewable energy, and has an exciting ambition to establish a human colony in Mars.
Mark Zuckerberg is the founder of Facebook. Many are aware of his enormous success in building the $350-billion company but not many know that he had to journey through a rocky path to get to where he is today. He dropped out of college and had to tide over uncertain times before reaching success.
1 What did Steve Jobs do after being fired from Apple?
A. He gave lectures to young businessmen.
B. He became a successful entrepreneur of two other start-ups.
C. He started a company where he created iPhone.
D. He made the most significant invention in the world.
2. Who is on the frontier of space exploration technology?
A. Sundar Pichai. B. Steve Jobs. C. Elon Musk. D. Mark Zuckerberg.
3. What similarity do the four figures share?
A. They were born into poor families.
B. They went through hardship before success.
C. They contributed a lot to renewable energy.
D. They quit college to chase their dreams.
【答案】1. B 2. C 3. B
【解析】
【分析】這是一篇說明文。文章介紹了四個在科技界做出巨大成就的名人。
【1題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第二段的“He was fired from the company of Apple, and then he went on to start up two other successful companies. (他被蘋果公司解雇了,然后又創(chuàng)辦了另外兩家成功的公司)”可知,在被蘋果公司解雇后,喬布斯成為另外兩家初創(chuàng)企業(yè)的成功企業(yè)家。故選B。
【2題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第二段的“Elon Musk is the founder of SpaceX and Tesla. (Elon Musk是SpaceX和特斯拉的創(chuàng)始人)”“Currently, he has set his sights on ways to reduce global warming, including keeping a lookout for new sources of renewable energy, and has an exciting ambition to establish a human colony in Mars.(目前,他已將目光投向減少全球變暖的方法,包括尋找新的可再生能源,并有一個令人興奮的雄心壯志,即在火星上建立人類殖民地)”可知,Elon Musk是太空探索方面的先鋒。故選C。
【3題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第一段的對Sundar Pichai的描述“He was not born with a silver spoon in his mouth and the family suffered from poverty. But his story never fails to remind all that with determination and hard work, one can beat the odds.(他不是含著銀湯匙出生的,家里很窮。但他的故事總是提醒大家,只要有決心和努力,就可以戰(zhàn)勝困難) ”,第二段的對Steve Jobs的描述“He was fired from the company of Apple, and then he went on to start up two other successful companies. (他被蘋果公司解雇了,然后又創(chuàng)辦了另外兩家成功的公司)”,和對Elon Musk的描述“He used to be a major shareholder and CEO in PayPal, but was forced to leave from his role as CEO due to disagreements with the company leaders.(他曾是PayPal的主要股東和首席執(zhí)行官,但由于與公司領(lǐng)導(dǎo)意見分歧,他被迫辭去首席執(zhí)行官的職務(wù))”以及第三段對Mark Zuckerberg的描述 “Many are aware of his enormous success in building the $350-billion company but not many know that he had to journey through a rocky path to get to where he is today. He dropped out of college and had to tide over uncertain times before reaching success.(許多人都知道他在建立這家價值3500億美元的公司方面取得了巨大的成功,但沒有多少人知道他必須走過一條崎嶇的道路才能達(dá)到今天的水平。他從大學(xué)退學(xué),在獲得成功之前,他不得不度過不確定的時期)”可知,這四個人物的共同點是他們都是在經(jīng)歷了艱難困苦之后才取得成功的。故選B。
【點睛】