A
TGBWP(the Great Books Winter Program) is an experience like no other in American education. For the past eleven years, TGBWP has gathered outstanding middle and high school students from across the world to read selections from the greatest works of literature, experience college-level lectures, engage in lively discussions and enjoy winter camp fun with other literary-minded students.
Here is a sample of what you will get at Great Books:
Membership in an international community of enthusiastic young learners and distinguished college teachers who read and discuss great books and big ideas. You will discuss the likes of Plato, Mark Twain, Dickens, and Tolstoy with other teens from around the globe who love literature just as much as you do!
Find your voice in the classroom. TGBWP gives students the opportunity to grow academically and socially as they prepare for high school and college. Open discussions encourage students to express themselves and give power to their ideas. Students gain confidence in their ability to read a text closely and express their ideas clearly both orally and in writing.
Experience time away from home and spend it at a top college -- choose from two campus settings: Amherst College in Massachusetts and Stanford University in California. This is the perfect opportunity to preview life on a college campus!
Don’t miss this opportunity to join students from 47 states and 28 countries in this unique learning environment.
|
Categories
|
Reading/Writing Arts/Photography/Film Music/Singing/
Dancing Travel/ Touring Academic/Pre-College
|
|
Ages
|
11-18
|
|
Type
|
Overnight/Residential
|
More information: CLICK HERE
1. What do we know about TGBWP?
A. A course on literacy skills improvement.
B. An education department of universities.
C. A camp suitable for teen literature lovers.
D. A program of studying American literature.
2. What does TGBWP offer its participants according to the text?
A. College-level evaluation in literature.
B. Admissions to world famous universities.
C. Free literature courses and literature works.
D. Chances to experience college life beforehand.
3. Suppose this text is an Ad, what else must be included in “More information”?
A. Contact information. B. Membership benefits.
C. Registration requirements. D. Activity arrangements.
【答案】1. C 2. D 3. A
【解析】
【分析】本文是一篇廣告。介紹了TGBWP冬令營活動(dòng)的有關(guān)信息。
【1題詳解】
推理判斷題。根據(jù)第一段的For the past eleven years, TGBWP has gathered outstanding middle and high school students from across the world to read selections from the greatest works of literature, experience college-level lectures, engage in lively discussions and enjoy winter camp fun with other literary-minded students.(在過去的十一年里,TGBWP聚集了來自世界各地的優(yōu)秀中學(xué)生,閱讀最偉大的文學(xué)作品,體驗(yàn)大學(xué)水平的講座,參與生動(dòng)的討論,并與其他有文學(xué)頭腦的學(xué)生一起享受冬令營的樂趣。)因此推斷,TGBWP是適合青少年文學(xué)愛好者的營地。 故選C。
【2題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第四段的TGBWP gives students the opportunity to grow academically and socially as they prepare for high school and college.(當(dāng)學(xué)生為高中和大學(xué)做準(zhǔn)備時(shí),TGBWP給了他們在學(xué)術(shù)和社會(huì)上成長的機(jī)會(huì)。)可知,TGBWP給參與者提供提前體驗(yàn)大學(xué)生活的經(jīng)驗(yàn)。故選D。
【3題詳解】
推理判斷題。根據(jù)文中
表格可知,表格中包括了活動(dòng)安排;注冊學(xué)員的年齡等,因此推斷如果是廣告,進(jìn)一步的信息應(yīng)該是聯(lián)系方式。B項(xiàng)的會(huì)員福利不是廣告的必要內(nèi)容。故選A。
【點(diǎn)睛】文章主題和中心思想的闡述往往需要大量細(xì)節(jié)信息的支持,這些細(xì)節(jié)對于理解全文內(nèi)容至關(guān)重要,同時(shí)也是歸納和概括文章中心思想的基礎(chǔ)。命題人往往會(huì)要求考生根據(jù)不同的要求閱讀文章,以獲得某些特定的信息,或準(zhǔn)確地尋求所需的細(xì)節(jié),并對細(xì)節(jié)進(jìn)行直接或間接辨認(rèn)和理解。文章細(xì)節(jié)的理解可以細(xì)化為:(1)一一對應(yīng)型。(2)語言轉(zhuǎn)述型。(3)語意理解型。(4)是非辨別型。(5)事實(shí)排序型。如第2小題,屬于細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第四段的TGBWP gives students the opportunity to grow academically and socially as they prepare for high school and college.(當(dāng)學(xué)生為高中和大學(xué)做準(zhǔn)備時(shí),TGBWP給了他們在學(xué)術(shù)和社會(huì)上成長的機(jī)會(huì)。)可知,TGBWP給參與者提供提前體驗(yàn)大學(xué)生活的經(jīng)驗(yàn)。故選D。