A
Belgium is a destination that appeals to travelers who want to enjoy the good life and the friendliness of Belgians.
Heart of Europe
The Kingdom of Belgium is in the northwest of Europe. However, the country has long been regarded as the heart of Europe, which serves as the capital of the European Union. As a result, more than 1,400 international organizations and companies set up their headquarters there.
Cartoon kingdom
Belgium is truly a “cartoon kingdom”. It is said one in every three cartoonists in the world is Belgian. Brussels, the capital of Belgium, is just like a castle in a fairy tale. Cartoon bookstores, cartoon museums, and cartoon gift shops can be seen almost everywhere.
Chocolates
Belgians love chocolates. The average annual consumption of chocolates per person is 6.8kg. The fragrant and creamy chocolates made in Belgium have seized so many people’s hearts with their unique flavors. If you don’t know what brands to choose, maybe the ones specially made for royal families are a good choice.
Delicacies
Belgian people are as good at cooking as they are at making beers. No wonder that Belgian food is as good as French food. Brussels alone has more than 2,000 restaurants, providing all kinds of delicacies from every part of Belgium.
1. Why do so many international companies set up their headquarters in Brussels?
A. Because it is a cartoon kingdom. B. Because it is the heart of Europe.
C. Because it is the capital of Belgium. D. Because it is in the northwest of Europe.
2. What can we learn about Belgium?
A. It serves food in French flavor. B. Most cartoonists are from Belgium.
C. Belgians are famous for making beers. D. Royal families consume 6.8kg of chocolates annually.
3. What’s the writing purpose of this text?
A. To advertise Belgium as a travel destination. B. To make known the importance of Brussels.
C. To compare Belgian food with French food. D. To introduce living conditions in Belgium.
【答案】1. B 2. C 3. A
【解析】
【分析】這是一篇應(yīng)用文。比利時是想要享受比利時人的美好生活和友好的游客的目的地。文章主要介紹了比利時的地理位置、卡通、巧克力和美食等情況。
【1題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第二段中“However, the country has long been regarded as the heart of Europe, which serves as the capital of the European Union. As a result, more than 1,400 international organizations and companies set up their headquarters there.(然而,這個國家一直被認(rèn)為是歐洲的心臟,是歐盟的首都。1400多個國際組織和企業(yè)在這里設(shè)立了總部)”可知,許多跨國公司把總部設(shè)在布魯塞爾因為它是歐洲的心臟。故選B。
【2題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)最后一段中“Belgian people are as good at cooking as they are at making beers.(比利時人擅長烹飪就像他們擅長釀造啤酒一樣)”可知,比利時人以釀造啤酒而聞名。故選C。
【3題詳解】
推理判斷題。根據(jù)第一段“Belgium is a destination that appeals to travelers who want to enjoy the good life and the friendliness of Belgians.(比利時是想要享受比利時人的美好生活和友好的游客的目的地)”結(jié)合文章主要介紹了比利時的地理位置、卡通、巧克力和美食等情況?赏浦,文章的寫作目的是宣傳比利時為旅游目的地。故選A。