A
|
In Africa, the honeyguide birds can respond to human calls to lead people to honey—what scientists describe as a mutualistic interaction, or one that benefits both creatures. The birds tweet and fly from tree to tree to guide honey seekers to hidden bee nests, typically inside trees. Then, humans open the trees to find honey, and the birds can dine on beeswax, their favorite food.
|

|
|
Dogs have an excellent sense of smell, which is why the folks at Penn Vet Working Dog Center are training dogs to identify the smell of cancer using tissue and blood samples from people who suffer. The scientists hope to develop a way for dogs to screen samples first, then perform follow-up testing on the samples the dogs flagged—a system for spotting cancer in its early stages.
|

|
|
Having a snake wrapped around your neck isn’t necessarily what you usually expect. But Monty, a 13-year-old snake has been helping customers relax with neck massages(按摩). It’s unlikely he was trained to do the job and is just pulsating like any other snake would when around a person’s neck. Regardless, this special snake books out a few weeks in advance.
|

|
|
The Guide Horse Foundation has been training miniature horses (those standing 34 inches or less) as assistance animals for the visually damaged since 1999. Miniature horses are ideal service animals for people who feel uncomfortable with dogs or who want a guide animal with a longer life span. The horses typically live from 30 to 40 years.
|

|
1. According to the text, which animal can help you relax?
A. A snake. B. A dog.
C. A honeyguide bird. D. A miniature horse.
2. Miniature horses could serve _________.
A. blind people who dislike dogs B. blind people who can live longer
C. animal lovers who search for honey D. animal lovers who suffer from cancer
3. The text is about animals’ _________.
A. special training B. great potentials
C. unique jobs D. high intelligence
【答案】1. A 2. A 3. C
【解析】
【分析】這是一篇說明文。文章介紹了四種動(dòng)物的獨(dú)特職業(yè)。
【1題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)表格第三段中“But Monty, a 13-year-old snake has been helping customers relax with neck massages(按摩).”可知,13歲的蛇Monty通過頸部按摩幫助客人放松。故選A項(xiàng)。
【2題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)表格最后一段中“Miniature horses are ideal service animals for people who feel uncomfortable with dogs or who want a guide animal with a longer life span.”可知,對(duì)于那些感覺與狗相處得不舒服與或者想要一個(gè)較長(zhǎng)壽命的向?qū)?dòng)物的人來說,小型馬是理想的服務(wù)動(dòng)物。由此可知,小型馬可以為不喜歡狗的盲人服務(wù)。故選A項(xiàng)。
【3題詳解】
主旨大意題。結(jié)合全文,文章介紹了四種動(dòng)物的獨(dú)特職業(yè)。故選C項(xiàng)。