A
Low-cost Gifts for Mother’s Day
Gift No. 1
Offer to be your mother’s health friend. Promise to be there for all doctor’s visits whether she has a disease or needs a regular medical check-up. Most mothers always say there is no need, but another set of eyes and ears is always a good idea at a doctor’s visit. The best part? This one is free.
Gift No. 2
Help your mother organize all of her medical records, which include the test results and medical information. Put them all in one place. Be sure to make a list of all of her medicines and what time she takes them. “Having all this information in one place could end up saving your mother’s life,” Dr. Marie Savard said.
Gift No. 3
Enough sleep is connected with general health conditions. “Buy your mother cotton sheets and comfortable pillows to encourage better sleep,” Savard said. “We know that good sleep is very important to our health.”
Gift No. 4
Some gift companies such as Presents for Purpose allow you to pay it forward this Mother’s Day by picking gifts, 10 percent of whose price you pay goes to a charity (慈善機(jī)構(gòu)). Gift givers can choose from a wide variety of useful but inexpensive things — many of which are “green” — and then choose a meaningful charity from a list. When your mother gets the gift she will be told that she has helped the chosen charity.
1. What are you advised to do for your mother at doctor’s visits?
A. To take notes. B. To be with her.
C. To buy medicines. D. To give her gifts.
2. Where can you find an idea for gifts to improve your mother’s sleep?
A. In Gift No. 1. B. In Gift No. 2.
C. In Gift No. 3. D. In Gift No. 4.
3. Buying gifts from Presents for Purpose allows mothers to ______.
A. enjoy good sleep B. be well-organized
C. get extra support D. give other help
【答案】1. B 2. C 3. D
【解析】
【分析】本文是一篇應(yīng)用文。作者介紹了4則母親節(jié)期間為母親提供的禮物的廣告。Gift No. I關(guān)注母親的健康,作母親的健康的朋友,陪母親進(jìn)行身體檢查;Gift No. 2幫助母親管理好醫(yī)療診斷記錄,列一張藥及喝藥時間的清單;Gift No. 3充足的睡眠對健康很重要,給母親買棉床單和舒適的枕頭,讓母親睡眠更好;Gift No. 4給母親買有創(chuàng)意的禮物,母親節(jié)期間給母親買禮物,價格的10%將捐助慈善機(jī)構(gòu)。
【1題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)Gift No. 1中的“Promise to be there for any and all doctor’s visits whether a disease or a regular medical check-up.(不管是疾病檢查還是定期的醫(yī)療檢查,你都一定要陪母親看醫(yī)生。)可知,“Promise to be there”和選項(xiàng)B(Be with her)意思相近,故選B。
【2題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。由Gift No. 3中"Buy your mother cotton sheets and comfortable pillows to encourage better sleep(給母親買棉床單和舒適的枕頭,讓母親睡眠更好)可知,與本題題干關(guān)鍵詞“improve your mother’s sleep”意思相符,其他選項(xiàng)不合題意,故選C。
【3題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。由Gift No. 4中的最后一句“When your mother gets the gift, she will be told that she has helped the chosen charity.”可知,當(dāng)你母親得到這件禮物的時候,她將被告知,她幫助了選定的慈善機(jī)構(gòu)。也就是允許母親給予其他人幫助。故選D。