Ⅰ.閱讀理解
A
Video producer and musician Justin Scholar enjoyed his fantastic moment weeks ago when he spotted his latest work playing on a huge electronic screen at New York's Times Square.
“It's sort of the American dream to see your name up inlights,” says the New Jersey native.“I'd never really cared about my name being that big, but going to New York and seeing the big screens, you always wonder if your work is going to make it up there.”
The video that helps Scholar fulfill his “American dream” was shot and produced in China, where Scholar is living and working as a media company owner.Scholar took his first Chinese class in high school seven years ago and made his first trip to Shanghai in 2015 through a studyabroad program when he was a student in New York University.The film and TV major changed his focus from technical art to traditional arts during his study in Shanghai, spending most of the time learning inkandwash painting, calligraphy and the guzheng, a traditional Chinese musical instrument.He also fell in love with the city, where he ate a lot of authentic xiaolongbao, or steamed meat buns, and felt safe walking on the streets at 3 a.m.
Shanghai impresses Scholar as an efficient, modern city calling for greater business prosperity with foreign participation, so he returned two years later, when his career at home was already booming after making commercials for big names such as CocaCola and Jaguar.
Thanks to a combination of luck and talent, he achieved the goal soon with a Chinese friend as his business partner, and the company has already produced some 15 videos for pop icons, fashionistas, and art museums in merely six months.The video that plays at Times Square, a tourism promotionalfilm for southwest China's Chongqing city, is the company's first project contracted(簽合同) by a local government in China.
語篇解讀:本文是一篇記敘文。文章介紹了視頻制作人和音樂家Justin Scholar在中國的學(xué)習(xí)經(jīng)歷與他大獲成功的在紐約時(shí)代廣場(chǎng)播放的作品。
1.What did Scholar study in Shanghai?
A.TV media. B.Technical art.
C.Traditional arts. D.The Chinese language.
解析:選C 細(xì)節(jié)理解題。由第三段第三句可知,在上海學(xué)習(xí)期間,影視專業(yè)使他從主攻科技藝術(shù)轉(zhuǎn)為主攻傳統(tǒng)藝術(shù)。故選C。
2.What is the author's purpose in writing Paragraphs 3 and 4?
A.To change to a new topic for writing.
B.To make a conclusion of the first 2 paragraphs.
C.To dive deeper into the previous topic.
D.To add the background information of the video.
解析:選D 推理判斷題。文章三、四兩段主要講述了Justin Scholar 在上海留學(xué)回國后又返回上海的經(jīng)歷,為第五段所講述的視頻的創(chuàng)作由來添加背景信息。故選D。
3.What do we know about Scholar's video?
A.It was shot at Times Square.
B.It showed attractions of Chongqing.
C.It was shot in the year 2015.
D.It showed his college life in Shanghai.
解析:選B 細(xì)節(jié)理解題。由最后一段最后一句可知,這段視頻內(nèi)容是為中國西南部的城市重慶拍攝的旅游宣傳片。故選B。
4.What's the main idea of the text?
A.China opens up new routes to international tourists.
B.Shanghai attracts an increasing number of foreigners.
C.American dream unexpectedly comes true with the great video.
D.Young American brings Chinese tourist video to Times Square.
解析:選D 主旨大意題。通讀全文可知,文章主要講述了美國人Justin Scholar拍攝的重慶旅游宣傳視頻在紐約時(shí)代廣場(chǎng)上播放的故事。故選D。