A
For many years, I was convinced that my suffering was due to my size. I believed that when the weight disappeared, it would take old wounds, hurts and rejections with it.
Many weight-conscious people also mistakenly believe that changing our bodies will fix everything. Perhaps our mistake is believing that being thin equals being loved, being special, and being cherished. We fantasize (幻想) about what it will be like when we reach the long-awaited goal .We work very hard to realize this dream. Then, at last, we find ourselves there.
But we often gain back what we have lost. Even so, we continue to believe that next time it will be different. Next time, we will keep it off. Next time, being thin will finally fulfill its promise of everlasting happiness, self-worth, and, of course, love.
It took me a long time to realize that there was something more for me to learn about beauty. Beauty standards vary with culture. In Samoa a woman is not considered attractive unless she weighs more than 200 pounds. More importantly, if it’s happiness that we want, why not put our energy there rather than on the size of our body? Why not look inside? Many of us strive hard to change our body, but in vain. We have to find a way to live comfortably inside our body and make friends with and cherish ourselves. When we change our attitudes towards ourselves, the whole world changes.
1. The passage tries to stress the importance of ____________.
A. body size B. different beauty standards
C. culture difference D. attitudes towards life
2. What does the word “everything” in paragraph 2 mean?
A. The whole world B. All the problems.
C. All the properties. D. The absolute truth.
3. What can be inferred about the author?
A The author is a Samoan.
B. The author succeeded in losing weight.
C. The author probably got wounded in wars or accidents.
D. The author has been troubled by her/his weight.
4. According to the author , what is the common view of those who have lost some weight first and gained it back later ?
A. They feel optimistic about future plans on weight control.
B. They are indifferent to the regained weight.
C. The feel angry about the regained weight.
D. They think they should give up their future plans on weight control.
【答案】1. D 2. B 3. D 4. A
【解析】
【分析】這是一篇夾敘夾議文。文章介紹了作者減肥的痛苦思想經(jīng)歷,作者認(rèn)為當(dāng)我們改變對我們自己的態(tài)度后,整個世界就變了。
【1題詳解】
主旨大意題。文章前面的內(nèi)容介紹了作者減肥的痛苦思想經(jīng)歷,最后一段最后一句話點出了文章的中心 “When we change our attitudes toward ourselves, the whole world changes.” 作者認(rèn)為當(dāng)我們改變對我們自己的態(tài)度后,整個世界就變了,因此本文在強調(diào)生活的態(tài)度。故選D。
【2題詳解】
詞句猜詞題。根據(jù)第二段“Many weight-conscious people also mistakenly believe that changing our bodies will fix everything. Perhaps our mistake is believing that being thin equals being loved, being special, and being cherished. We fantasize (幻想) about what it will be like when we reach the long-awaited goal .”(許多在意體重的人也錯誤地認(rèn)為改變我們的身體就能解決一切。 也許我們的錯誤是認(rèn)為瘦就等于被愛、被特別對待和被珍惜。 我們幻想著當(dāng)我們達(dá)到期待已久的目標(biāo)時會是什么樣子)可猜出這里“everything”指的是所有問題。故選B。
【3題詳解】
推理判斷題。由第一段第一句話 “For many years, I was convinced that my suffering was due to my size.”可知,很多年以來,作者相信他/她的痛苦是因為自身的身材肥胖,因此可以推斷作者很多年都受到體重的困擾。故選D。
【4題詳解】
推理判斷題。由倒數(shù)第二段內(nèi)容可知,很多人減肥后還是長胖,即使如此,他們?nèi)匀幌嘈畔麓我欢〞兴煌,能夠變得更瘦,這就是許多人的自我安慰,從而保持快樂?梢酝茢,那些減肥的人對他們的減肥計劃感到非常樂觀。故選A。