A
I never wanted to go to kindergarten, or leave home at all. I spent my first five years within the loving arms of my family, and when the time came for me to begin school at PS116 in Brooklyn, I was sure that no one would keep me safe. But I was so lucky to meet Mrs. Heyman. Not only did she make me feel safe, she let me know that I was special.
Kindergarten was a fearful experience for me. I was a shy child who hated being separated from my mommy. Mrs. Heyman was a kind and patient teacher who tried to get me to stop crying each morning after I asked for one last kiss.
She would distract me with pens and colorful paper and by playing beautiful music. It seemed the feeling of being an artist distracted me from my separation unhappiness, allowing me to attend class as the tears ran down my face. I also loved to sing and dance, and performed the Virginia reel-a kind of dance—when the principal. Mr. Barton, visited our class.
Mr. Barton was an old, serious man who liked to walk behind children who behaved badly and shout, “Behave!” I was afraid of being shouted at by him, and practiced the dance with my classmates until Mrs. Heyman told us we were perfect.
Unluckily, I was so nervous before Mr. Barton’s visit that I wet myself. Mrs. Heyman calmly took me to the bathroom and told me to change into new clothes, drying my tears all the while, never showing judgement.
As I performed, Mr. Barton cheered. Pleased, I bravely stepped up to the front of the classroom and threw kisses in Mrs. Heyman’s direction.
I was lucky to have her again for the first grade and learned to love school and learning. She was right about living my life without long-lasting attention from my mommy.
1. What was the author’s life like before he went to kindergarten?
A. Busy B. Happy C. Lonely D. Unsafe
2. How did Mrs. Heyman draw the author’s attention away from separation unhappiness?
A. By letting him do art. B. By giving him a kiss.
C. By dancing with him. D. By inviting his mother to school.
3. What happened before the author’s performance?
A. He got himself in a mess. B. He received ill-treatment.
C. He failed to find his new clothes. D. He visited the bathroom many times.
【答案】1. B 2. A 3. A
【解析】
【分析】這是一篇記敘文。文章主要講述了作者不想上幼兒園,但是幸好遇到了海曼太太,讓作者感到安全,還耐心幫助了作者應(yīng)對(duì)表演。
【1題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第一段中“I never wanted to go to kindergarten, or leave home at all. I spent my first five years within the loving arms of my family, and when the time came for me to begin school at PS116 in Brooklyn, I was sure that no one would keep me safe.(我從來不想上幼兒園,也不想離開家。我在家人的懷抱中度過了最初的五年,當(dāng)我開始在布魯克林的PS116學(xué)校上學(xué)時(shí),我確信沒有人能保證我的安全)”可知,作者上幼兒園之前的生活很快樂。故選B。
【2題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第三段中“She would distract me with pens and colorful paper and by playing beautiful music. It seemed the feeling of being an artist distracted me from my separation unhappiness, allowing me to attend class as the tears ran down my face.(她會(huì)用鋼筆、彩紙和美妙的音樂來分散我的注意力。 作為一個(gè)藝術(shù)家的感覺似乎讓我從分離的痛苦中分心,讓我可以去上課,眼淚順著我的臉流下來)”可知,海曼夫人通過讓作者做藝術(shù),將作者的注意力從分離的痛苦上轉(zhuǎn)移開。故選A。
【3題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)倒數(shù)第三段中“Unluckily, I was so nervous before Mr. Barton’s visit that I wet myself.(不幸的是,巴頓先生來訪之前我太緊張了,弄濕了身子)”可知,在作者表演之前,他把自己弄得一團(tuán)糟。故選A。