A
Rave-on!
How about learning new skills on the guitar, drums and keyboard by video? Follow the touch-screen instructions to find lessons on each instrument, or search for a song to practice playing along to. Try our Professional Selection, with video clips of band members who will explain the techniques that make their recordings so individual.
Show-in-a-day!
Be a star singer or dancer for the day in a one-time-only special performance! Experts in international music and dance styles will train you, and costumes provided for the performance help create a really special, individual show. Get your friends and family to come and see you perform, as no videoing or photography is allowed.
ArchivedImages
Want to find out about a new band, or just want more information about an old favourite? Visit our collection to find out facts and figures, or see the actual possessions of famous bands and musicians you are interested in. You can actually get to touch things worn on stage at major rock and pop events, and there are plenty of other concert souvenirs.
Rhythm-studio
Get your body moving in the studio and learn to move to rhythms and sounds from the past to now, including Soul and Disco. Learn your steps from our professional onscreen dance instructor, then watch your performance and become the star in your own video recording which you can take away!
1. James likes collecting information about his favourite bands, which will he choose?
A. Rave-on! B. Show-in-a-day!
C ArchivedImages. D. Rhythm-studio.
2. In what way is Rhythm-studio different from Show-in-a-day?
A. Rhythm-studio offers free gifts from musicians.
B. Rhythm-studio has experts to teach face to face.
C. Rhythm-studio allows people to bring videos home.
D. Rhythm-studio gets family members to enjoy the shows.
3. Where can you most probably read the above information?
A. In a newspaper. B. In a report.
C. In a science magazine. D. In a travel brochure.
【答案】1. C 2. C 3. A
【解析】
【分析】本文為一篇應(yīng)用文,主要介紹了四個可以學(xué)習(xí)音樂和舞蹈的地方。
【1題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)ArchivedImages標(biāo)題下第一句Want to find out about a new band, or just want more information about an old favourite?(想了解一個新樂隊,還是只想了解一個舊樂隊的更多信息?)可知在ArchivedImages這里可以給大家提供許多關(guān)于樂隊的信息。故此題選C。
【2題詳解】
推理判斷題。根據(jù)Show-in-a-day!下最后一句Get your friends and family to come and see you perform, as no videoing or photography is allowed(請你的朋友和家人來看你的表演,因為不允許錄像或攝影)可知Show-in-a-day!這個地方是不提供視頻錄像的。然后根據(jù)Rhythm-studio最后一句Learn your steps from our professional onscreen dance instructor, then watch your performance and become the star in your own video recording which you can take away!(從我們專業(yè)的屏幕舞蹈教練那里學(xué)習(xí)你的舞步,然后觀看你的表演,成為你自己的錄像中的明星,并且你可以帶走自己的錄像)可知Rhythm-studio是允許拍照和錄像,還能帶走錄像。所以我們推斷出Rhythm-studio與Show-in-a-day!的不同之處就是在于可以錄像,并且可以帶走錄像。所以C項Rhythm-studio allows people to bring videos home(Rhythm-studio允許人們帶自己的錄像回家)滿足推斷。故此題選C。
【3題詳解】
推理判斷題。根據(jù)本文大意我們可以知道,這篇文章主要介紹了四個可以學(xué)習(xí)音樂和舞蹈的地方。由此我們可以推斷出是在給這四個地方做宣傳,所以A項In a newspaper(在一份報紙中)滿足題意。故此題選A。