A
ESL (English as a Second Language) jobs in China
Dear sir/madam,
Here is a job offer as an English teacher in Nanchang, the capital city of Jiangxi Province, China from Jiangxi Vocational and Technical College of Industry and Trade. We can offer the following benefits:
(1) 6,000 yuan/month;
(2) 2,200 yuan/year of traveling allowance;
(3) Round-way airfares for one year contract;
(4) Free accommodation: An apartment with two bedrooms, two living rooms, one kitchen and one bathroom with things like bedding, a TV set, a computer with Internet access, an airconditioner, a telephone with international dialing, a refrigerator, and a washing machine, etc.;
(5) Overtime pay for overwork (120 yuan/hour).
Your basic work: Teach not more than 18 hours per week (45 minutes per class period). A one-year working contract consists of two semesters, each semester lasting for about 16 weeks. The spring semester usually starts at the end of February, and ends at the end of June. The fall semester starts at the beginning of September and ends at the end of January.
Contact person: Ted; Phone: 07913777910; Fax: 07913777810; Mobile phone: 15083537003. Address: No.699 Jiayan Road Hongjiaozhou District Nanchang City, China. Feel free to let us know if you have any further questions. Look forward to hearing from you and receiving the copies of your resume, passport, degree.
Thank you!
1. How much would an English teacher earn totally in a year not including the overtime pay?
A. 36,000 yuan. B. 72,000 yuan.
C. 74,200 yuan. D. 82,200 yuan.
2. We can conclude that the living conditions offered to the English teacher are ______.
A. satisfactory B. simple
C. poor D. difficult
3. Which of the following contact methods is NOT available according to the passage?
A. Making a phone call. B. Sending a fax.
C. Writing a letter. D. Sending an Email.
【答案】1. C 2. A 3. D
【解析】
【分析】本文是一篇應(yīng)用文。文章為一所大學(xué)招聘教師的招聘廣告,介紹了一些具體的待遇以及聯(lián)系方式等。
【1題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。通過文章第一段的待遇一欄中的“6,000 yuan/month (每月6000元)”以及“2,200 yuan/year of traveling allowance (旅游補(bǔ)貼每年2200元)”可推知,教師一年的基本工資為12×6000=72000元,再加上2200元的旅游補(bǔ)貼,總計74200元。故選C項。
【2題詳解】
推理判斷題。通過文章第一段的待遇一欄中的“Free accommodation: An apartment with two bedrooms, two living rooms, one kitchen and one bathroom with things like bedding, a TV set, a computer with Internet access, an air-conditioner, a telephone with international dialing, a refrigerator, and a washing machine, etc. (免費住宿:一套有兩間臥室,兩間客廳,一間廚房,一間浴室的公寓,有床上用品,電視機(jī),上網(wǎng)電腦,空調(diào),國際長途電話,冰箱,洗衣機(jī)等)”可推知,為英語教師提供的生活條件應(yīng)該是令人滿意的。故選A項。
【3題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。通過文章倒數(shù)第二段“Contact person: Ted; Phone: 07913777910; Fax: 07913777810; Mobile phone: 15083537003. Address: No.699 Jiayan Road Hongjiaozhou District Nanchang City, China. (聯(lián)系人:Ted;電話:07913777910;傳真:0791-3777810;手機(jī):15083537003。地址:中國南昌市紅膠州區(qū)嘉巖路699號)”可知,聯(lián)系方式有打電話、發(fā)傳真以及寫信,文章并沒有給出聯(lián)系人的電子郵箱。故選D項。