第一節(jié)(共15小題;每小題2分,滿分30分)
A
The Future Stars
General introduction
The Future Stars was set up in 1988 as a non-profit service center for child development devoted to providing quality childcare in a loving and educational environment for children 6 weeks to 6 years of age. Our funds mainly come from public donations.
A healthy curiosity about learning is the most important quality for early childhood development. We aim at offering high quality developmentally age-appropriate activities for early childhood, the most Important time of child development, so that they can do better after they start formal schooling.
Hours of operation
Childcare will be provided for the child from 7:00 am to 6:00 pm Monday through Friday except for holidays. Children may not arrive before 7:00 am or remain after 6:00 pm. Should an emergency arise, the parent should immediately make us know in consideration of our work arrangements. A late charge of $ 1.00 per minute will be assessed if the child is not picked up by 6:05 pm. Charges for these services are to be paid directly to the staff person that has been looking after your child until your arrival, not to the center. Failure to pay late charges may affect continued services with the center.
Tuition (學(xué)費(fèi))
When it has been confirmed that a position is available for your child, you must pay a registration (注冊) fee of $200 per child.
The weekly tuition fee is $ 98.00. You can make payments either by credit card or in cash on Monday every week. If your payment is not made by Tuesday at 9:00 am, you will be charged a $ 25.00 late fee.
For more information, please call 434-293-6110 or visit www.childdevelopmentcenter.com.
1. The Future Stars is intended for______.
A. would-be parents B. teenagers
C. child experts D. pre-school children
2. What can we know about late pickups from the passage?
A. They may affect continued services with the center.
B. Parents have to pay late charges for them to the center.
C. Parents have to inform the center of them right away.
D. They greatly disturb the work arrangements of the center.
3. If you want your child to receive childcare services from the Future Stars,you must ___.
A. pay extra for delayed payment
B. pay every TuesdayC pay $ 98 for registration
C. pay in cash
4. What is the purpose of the passage?
A. To attract public donations.
B. To promote early education.
C To tell the benefits of childcare.
D. To introduce a child development center.
【答案】1. D 2. C 3. A 4. D
【解析】
【分析】本文是一篇應(yīng)用文。如果你的孩子正好是6星期到6周歲的年齡,可以關(guān)注一下這個廣告,了解學(xué)習(xí)內(nèi)容、繳費(fèi)時間和方式以及學(xué)習(xí)時段和其他注意事項(xiàng)。如果還想多了解一些,可以登錄相關(guān)網(wǎng)站或打電話咨詢。
【1題詳解】
推理判斷題。由第一部分“for children 6 weeks to 6 years of age”(適用于6周到6歲的兒童)和“they can do better after they start formal schooling”(他們在接受正式教育后可以做得更好)可知,未來之星服務(wù)中心是為那些學(xué)齡前兒童設(shè)計的,故選D。
【2題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第二部分“Should an emergency arise, the parent should immediately make us know”(萬一發(fā)生緊急情況,家長應(yīng)立即通知我們)可知,如果晚點(diǎn)接孩子則需要馬上讓我們知道,以便安排工作,6:05pm以后需要付費(fèi)給照顧孩子的人而不是中心,故選C。
【3題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第三部分“you must pay a registration (注冊) fee of $200 per child.The weekly tuition fee is $ 98.00. You can make payments either by credit card or in cash on Monday every week. If your payment is not made by Tuesday at 9:00 am, you will be charged a $ 25.00 late fee.”(你必須付每個孩子200美元的注冊費(fèi)。每周學(xué)費(fèi)為98美元。你可以在每周的星期一用信用卡或現(xiàn)金付款。如果你在周二上午9點(diǎn)之前沒有付款,你將被收取25美元的滯納金。),注冊費(fèi)每個學(xué)生$200,周費(fèi)用是$98.00,周一交上,現(xiàn)金和卡都可以,如果周二9:00am還交不上,則要多交$25.00,故選A。
【4題詳解】
推理判斷題。根據(jù)第一段“The Future StarsGeneral introduction”(未來的明星總體介紹)以及“最后一段“For more information, please call 434-293-6110 or visit www.childdevelopmentcenter.com.”(咨詢電話:434-293-6110,網(wǎng)址:www.childdevelopmentcenter.com)判斷,文章的目的是介紹一個兒童培訓(xùn)中心,故選D。
【點(diǎn)睛】本文是一篇廣告類的文章,介紹了一個兒童培訓(xùn)中心的相關(guān)信息的廣告。廣告類的文章在高考中是常考題,當(dāng)然這類題和信息類的文章類似,主要考查學(xué)生是否能夠找到文章中的相關(guān)有用信息,再根據(jù)推理判斷來做題。這類題的做題要求:首先,學(xué)生要知道整篇文章在介紹什么。(如:本篇文章,根據(jù)文章的題目和首句可以知道這篇文章主要是介紹未來之星這個兒童培訓(xùn)中心的。)其次,學(xué)生要學(xué)會帶著題目中的問題,在文中找到原文,進(jìn)行分析答題。(如:小題2,根據(jù)第二部分Should an emergency arise, the parent should immediately make us know可知如果晚點(diǎn)接孩子則需要馬上讓我們知道,以便安排工作,6:05pm以后需要付費(fèi)給照顧孩子的人而不是中心,故選C)最后,學(xué)生要靈活轉(zhuǎn)換題干的意思。(如小題4,題干問我們這篇文章的目的是什么,也就是在問我們這篇文章的主旨大意,根據(jù)題目和首段我們可以知道,文章的目的是介紹一個兒童培訓(xùn)中心,故選D。)