閱讀下列短文,從每題所給的四個(gè)選項(xiàng)(A、B、C和D)中,選出最佳選項(xiàng)。并在答題卡上將該選項(xiàng)涂黑。
A
Britain's brilliant bridges have aided trade and brought communities together and are always the most exciting part of the journey. These must-see bridges are now tourist attractions in their own right.
Clifton Suspension Bridge, Bristol
Described by its legendary engineer Isambard Kingdom Brunel as “my first love, my darling”, in was originally designed for horse-drawn traffic. Now, more than four million vehicles a year cross the 1,352ft-Jong toll (收費(fèi)) bridge over the Avon Gorge. The £ l toll for every journey pays for its repair. The history of the bridge, dating back to 1864, is kept alive through a programme of tours, events and exhibitions.
Infinity Bridge, Stockton-On-Tees
A pedestrian and cycle footbridge across the River Tees, its working title was the North Shore Footbridge, before it was given its grander name when opened in 2009. It is particularly spectacular (壯觀) at night. The arches of the bridge are also lit white and, on calm nights, their reflection in the water appears as an infinity symbol, thereby inspiring the name which was chosen by the public.
Tower Bridge, London
An engineering wonder built from thousands of tons of Cornish granite, Portland stone and steel, it took construction workers eight years to complete. More than 120 years old, it's a popular tourist attraction, as well as a functional bridge. Visitors can take in the views over the capital and experience seeing London life through the Glass Floor.
Iron Bridge, Shropshire
Opened in 1781, this is the first arch bridge in the world to be made out of cast iron. Recognised as one of the great symbols of the industrial revolution, it transformed the cart of bridge building and was a crucial factor in the development of the iron trade in Shropshire.
1. Which bridge has the longest history?
A. Clifton Suspension Bridge. B. Infinity Bridge.
C. Tower Bridge. D. Iron Bridge.
2. What can we know about Infinity Bridge?
A. People can just walk on it. B. The public give it two names.
C. It's well worth visiting at night. D. It's arch is the biggest on the earth.
3. What do Clifton Suspension Bridge and Tower Bridge have in common?
A. They are both over 120 years old. B. Visitors should pay for passing them.
C. They have the same original design. D. Visitors can have a good view of London on them.
【答案】1. D 2. C 3. A
【解析】
【分析】本文是一篇應(yīng)用文。英國(guó)有很多美麗的橋,它們促進(jìn)貿(mào)易,聯(lián)通城市,方便交通,都是值得去旅游的好景點(diǎn)。文章介紹了其中四座橋。
【1題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)文章對(duì)前三座橋的歷史介紹Clifton Suspension Bridge, Bristol部分的“The history of the bridge, dating back to 1864 (這座橋的歷史可以追溯到1864年)”、Infinity Bridge, Stockton-On-Tees部分的“opened in 2009 (在2009年啟用)”、Tower Bridge, London部分的“More than 120 years old (它有120多年的歷史)”以及Iron Bridge,Shropshire部分的“Opened in 1781, this is the first arch bridge in the world made out of cast iron. (這座橋于1781年建成,是世界上第一座用鑄鐵建造的拱橋)”可知,Iron Bridge的歷史可追溯到1781年,從而推知,它是四座橋里面最古老的。故選D項(xiàng)。
【2題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)Infinity Bridge, Stockton-On-Tees部分中的“It is particularly incredible at night. (它在夜晚顯得特別壯觀)”可知,Infinity Bridge在夜晚顯得特別壯觀,因此,晚上參觀它更讓人感覺震撼,值得夜晚去參觀。故選C項(xiàng)。
【3題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)文章Clifton Suspension Bridge, Bristol部分中的“The history of the bridge, dating back to 1864 (這座橋的歷史可以追溯到1864年)”以及Tower Bridge, London部分中的“More than 120 years old, it's a popular tourist attraction (它有120多年的歷史,是一個(gè)受歡迎的旅游景點(diǎn))”可知,這兩座橋都有超過120年的歷史了。故選A項(xiàng)。