第二部分 閱讀理解(共20小題;每小題2分,滿分40分)
A
Bessie Coleman was born in Atlanta, Texas, in 1892. Her mother was African American. Her father was part African American, part an American Indian. Her family was poor. Bessie had to walk more than six kilometers to go to school.
Bessie had to pick cotton and wash clothes to help earn money for her family. She was able to save a little money and went to college in the state of Oklahoma. She was in college only one year because she did not have enough money to complete her studies. But during that year, she learned about flying. She read about the first flight of the Wright brothers and the first American female pilot, Harriet Quimby.
When she was twenty-three, Bessie Coleman moved to Chicago, Illinois to live with two of her older brothers. There she heard stories from pilots who were returning from World War I. She decided she was going to learn how to fly airplanes. But she soon found this to be almost impossible. What flight school would admit a black woman? Bessie learned that she would have a better chance in Europe. She began to study French at a language school in Chicago.
Soon after the end of World War One, Bessie Coleman left for France. She attended the famous flight school, Ecole d' Aviation des Freres Caudron. She completed seven months of flight training. Bessie Coleman earned her international permit to fly in 1921 and she became the first black woman ever to earn an international pilot's license.
Bessie returned to Chicago. She was the only black female pilot in the United States. So her story became popular in the African American newspapers. She was asked by the Dallas Express newspaper in Texas why she wanted to fly. She said that women and blacks must have pilots if they were to keep up the times.
1. Why did Bessie walk to school?
A. She couldn’t afford to take the bus. B. She was stronger than others.
C. She wanted to do physical exercise. D. She liked walking.
2. Bessie came to know something about flying_________
A. when she was in high school. B. after she graduated from college.
C. when she was in college. D. during the World War I.
3. What does the underlined word “this” in the third paragraph refer to ?
A. Going to Europe. B. Attending flight school.
C. Living with her brothers. D. Learning French in Chicago.
4. What happened during Bessie Coleman's stay in France?
A. She made a large amount of money. B. She served as a solder in the war.
C. She made many good foreign friends. D. She received a pilot's license as a black.
【答案】1. A 2. C 3. B 4. D
【解析】
【分析】這是一篇記敘文。文章講述了Bessie Coleman出生在一個貧苦的家庭,她僅有的一年大學(xué)生活讓她了解了飛行,從此也迷上了飛行,在經(jīng)歷了重重艱辛之后,她成為第一個獲得飛行證的美國黑人女飛行員。
【1題詳解】
推理判斷題。由第一段中的“Her family was poor. Bessie had to walk more than six kilometers to go to school. (她的家庭很窮。Bessie不得不步行六公里多去上學(xué))”可得出,因為家里窮,坐不起公共汽車,Bessie才要步行上學(xué)。故選A項。
【2題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。由第二段中的“She was able to save a little money and went to college in the state of Oklahoma. She was in college only one year because she did not have enough money to complete her studies. But during that year, she learned about flying. She read about the first flight of the Wright brothers and the first American female pilot, Harriet Quimby. (她存了一點錢,在俄克拉荷馬州上了大學(xué)。她上大學(xué)才一年,因為她沒有足夠的錢完成學(xué)業(yè)。但在那一年里,她學(xué)會了飛行。她讀到了賴特兄弟和第一位美國女飛行員哈里特·昆比的第一次飛行)”可知,在上大學(xué)的時候,Bessie對飛行有了一些了解。故選C項。
【3題詳解】
詞句猜測題。由第三段中的“She decided she was going to learn how to fly airplanes. But she soon found this to be almost impossible. What flight school would admit a black woman? (她決定學(xué)習(xí)如何駕駛飛機。但她很快發(fā)現(xiàn)這幾乎是不可能的。哪個飛行學(xué)校會招收黑人女子?)”可知,Bessie想要去學(xué)校學(xué)習(xí)如何駕駛飛機,可得出this指代“上飛行學(xué)校”。故選B項。
【4題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。由倒數(shù)二段中的“Soon after the end of World War One, Bessie Coleman left for France. (第一次世界大戰(zhàn)結(jié)束后不久,Bessie Coleman前往法國)”和“Bessie Coleman earned her international permit to fly in 1921 and she became the first black woman ever to earn an international pilot's license. (Bessie Coleman于1921年獲得國際飛行許可證,她成為有史以來第一位獲得國際飛行員執(zhí)照的黑人女性)”可知,Bessie Coleman在法國逗留期間,作為一個黑人獲得了飛行員執(zhí)照。故選D項。