第一節(jié) (共15小題;每小題2.5分,滿分37.5分)
閱讀下列短文,從每題所給的A、B、C和D四個(gè)選項(xiàng)中,選出最佳選項(xiàng)。
A
Three Things to Do Before You Are 18
Are you bored with your daily life? Here are some things you should try before you are 18.
★L(fēng)earn to swim
Seriously, this is so important that it can save your life. If you can’t swim well, you won’t be able to do water sports like waterskiing, surfing and diving. Even taking a boat trip will be dangerous for you. Make sure you do it.
★Try at least one kind of team sports
Being a good team player is an important skill in life. You can’t just think of yourself, but have to work well with other people. Other advantages of team sports like basketball, football and baseball are that they keep you fit and healthy, and they are also great fun. Teams usually have a good social life too—you’ll go to lots of parties and make many friends.
★Collect something
One of the best hobbies for under-18s is collecting things. You could collect kinds of stamps, or you could collect things that make you remember what you have done, like cinema tickets for films you have seen or letters from friends. The best way to collect is to have a special album to put your collection in and to write what each thing means to you. That way you won’t forget.
21. The most important reason for learning to swim is that ________.
A. you might feel well B. it can make you healthy
C. you might easily do lots of things D. it can save your life
22. The writer tells us that one of the best hobbies is to ________ .
A. collect something B. do some water sports
C. send letters to your friends D. play basketball with your friends
23. The passage is mainly about ________before you are 18.
A. good habits to keep B. skills to have
C. things to do D. sports to play
【答案】21. D 22. A 23. C
【解析】
【分析】這是一篇應(yīng)用文。主要講述了18歲之前要嘗試去做的事情。
【21題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)“Learn to swim”中的“Seriously, this is so important that it can save your life. (說真的,這非常重要,它可以拯救你的生命。)”分析可知,學(xué)習(xí)游泳最重要的原因是它可以拯救你的生命。 故選D。
【22題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)“Collect something”中的“One of the best hobbies for under-18s is collecting things.”( 收集東西是18歲以下兒童最喜愛的愛好之一。)”根據(jù)關(guān)鍵詞“One of the best hobbies”可以看出作者告訴我們最喜愛的愛好之一是收集東西。故選A。
【23題詳解】
主旨大意題。由第一段的“Here are some things you should try before you are 18.(以下是一些你應(yīng)該在18歲之前嘗試的事情。)”可知這篇文章主要講的是關(guān)于你18歲之前要嘗試去做的事情。故答案為C。