A
Sharon, Age 22
The most important thing to keep in mind when going into high school is to be yourself. Besides, I don't know what your middle school was like, but high school teacher will not care about things such as how much homework you already have in one night. It's best to just learn to deal with things and manage your time wisely so you can achieve everything you need to.
Frank, Aged 21
I think almost every kid feels both nervous and excited before their first day. You will probably love it. I did. You should join in some sports or activities that will make your high school experience more enjoyable. Good luck!
Eddie, Aged 20
When I started high school, I was really nervous too, especially since I had been homeschooled all through middle school and didn't really know anyone. I suppose the best advice would be to just relax. The first couple of days can be a little bit hard, but things will become easier before you know it.
David, Aged 19
I'm not going to lie. The first day is kind frightening. But you'll get used to it. Don't be afraid of anyone; upperclassmen will pick on you more if you let them know you’re afraid. Just take it easy. Making some friends and staying with them will greatly help you get used to high school quickly. After the first week it's really not bad at all. Don't worry.
1. What can we infer from Sharon about high school?
A. Teachers are quite strict.
B. Students often stay up at night.
C. Teachers provide little care for students.
D. Students should make good use of their time.
2. How did Eddie feel on his first day of high school?
A. Excited. B. Bored.
C. Relaxed. D. Worried.
3. Who mentions the importance of friends?
A. Frank. B. David.
C. Sharon. D. Eddie.
【答案】1. D 2. D 3. B
【解析】
【分析】這是一篇應用文。文章講述了一些學生剛剛步入高中可能會遇到的問題。
【1題詳解】
細節(jié)理解題。根據(jù)文章第一部分的It's best to just learn to deal with things and manage your time wisely so you can achieve everything you need to.(最好是學會處理事情、明智地管理你的時間,這樣你就可以實現(xiàn)你需要的一切)可知,學生應該學會很好地利用他們的時間。D. Students should make good use of their time. (學生應該很好地利用他們的時間)符合以上說法,故選D項。
【2題詳解】
細節(jié)理解題。根據(jù)文章第三部分的When I started high school, I was really nervous too, especially since I had been homeschooled all through middle school and didn't really know anyone. (當我開始上高中時,我也很緊張,尤其是因為我整個中學都是在家自學的,而且我一個人都不認識)可知,Eddie剛上高中時很緊張。D. Worried. (擔憂的)符合以上說法,故選D項。
【3題詳解】
細節(jié)理解題。根據(jù)文章最后一部分的Making some friends and staying with them will greatly help you get used to high school quickly. (交一些朋友,和他們待在一起,會幫助你很快適應高中生活)可知,David強調了朋友在高中的重要性。故選B項。