A
Join the ranks of bright travelers and load up your smart phone with these must-have travel apps.
Sky Scanner
Stop wasting precious time clicking through website after website for airfare deals. Searching over 1,000 airlines and travel agents, Sky Scanner locates the cheapest dates to fly as well as the most affordable destinations. Got your heart set on some place special? Just enter your destination, dates, and the number of travelers and the app does all the heavy lifting for you.
Easy Travel
Just enter your city, or postal code into the search window, and Easy Travel will display the cheapest gas being served up near you. Whether you're driving in Canada, or the United States, Easy Travel is by your side helping you save money.
Bother Free
Don't be lost in translation. Here's an app that will serve as your travel translator, translating over 60 languages for your communication pleasure. It's easy! Just select the language you want to learn, speak or type a phrase into your phone, and the app will deliver a translation that you can read and hear.
World Atlas
You can have the whole world in your hands! National Geographic's beautiful award-winning World Atlas app is a must-have for armchair travelers and globetrotters alike. Spin expand, and zoom the 3D globe to access detailed maps, tools to measure distances and need-to-know facts such as current weather, demographics and currency.
1. If one prefers self-driving tour, which app may help him or her save money?
A. Sky Scanner. B. Easy Travel.
C. Bother Free. D. World Atlas.
2. Who might be interested in Bother Free?
A. People with language difficulty. B. People who enjoy travel by plane.
C. People who want to travel cheaply. D. People with poor sense of direction.
3. In which part of a magazine can you most probably find this text?
A. Sports. B. Geography.
C. Travel. D. Traffic.
【答案】1. B 2. A 3. C
【解析】
【分析】這是一篇說明文。文章介紹了四款旅行者必備的應(yīng)用小程序,并對它們可以提供的內(nèi)容作了簡單的闡述。
【1題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。由題干中的“self-driving tour(自駕游)”及“save money(省錢)”可將本題答案定位在“Easy Travel”小標(biāo)題下。因?yàn)樽择{游需要給車加油,由這個小標(biāo)題下的“… Easy Travel will display the cheapest gas being served up near you…Easy Travel is by your side helping you save money.(Easy Travel可以展示出你附近最便宜的可以加油的地方……它在你身邊可以幫你省錢)”可知,Easy Travel可以為自駕游者省錢。故選B。
【2題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。由Bother Free下的“Don't be lost in translation. Here's an app that will serve as your travel translator, translating over 60 languages for your communication pleasure.(不要在翻譯上感到手足無措。這款小程序可以為你作翻譯員,為你的交流提供超過60種語言的翻譯服務(wù))”,這款軟件最合適語言交流上有困難的旅行者。選項(xiàng)A. People with language difficulty.(有語言困難的人)非常適合使用這款軟件。故選A。
【3題詳解】
推理判斷題。由第一段的“Join the ranks of bright travelers and load up your smart phone with these must-have travel apps.(加入最聰明的旅行者的行列,為你的手機(jī)裝上這些必備的旅行應(yīng)用程序)”可推知,這篇文章是為旅游者提供信息的,可能出現(xiàn)在雜志中關(guān)于旅行的部分。A. Sports.運(yùn)動;B. Geography.地理;C. Travel. 旅行;D. Traffic.交通。故選C。