A
Indian-origin Anvitha Vijay has given a new meaning to the phrase “age is just a number”; she has proved that achievements and knowledge follow passion and not just age and experience.
Vijay, who lives with her parents in Melbourne, Australia, at the age of seven realized that her piggy bank did not have enough money to hire a developer to make her an app, so she decided to teach herself how to code. With the help of Youtube videos, the young techie learned to code. For one entire year, she watched multiple coding tutorials on the web and became a programmer herself.
Vijay’s inspiration for developing the apps was her little sister, who was still learning to talk. Therefore, Vijay developed an educational app for children that were her sister’s age. The app uses about 100 sounds and flash cards of different animals that help children learn and identify. Later, Vijay developed a similar iOS app for children to identify and learn colors.
Anvitha’s skills won her a scholarship to attend a big tech conference hosted by Apple in San Francisco, California. There, she got tips from the pros. She went to workshops where she learned about the latest software for app building.
All that training led to an idea for a third app. This one called Goals Hi, inspires kids to practice good habits. Users are rewarded for achieving goals, such as eating their vegetables or practicing piano, Anvitha says the rewards are like getting a sticker for a job well done.
Anvitha’s goal is to continue creating technology that helps kids learn while having fun. But what’s even more important to her is that the world sees the power of technology in kids’ hands. “The more training we get in tech at an early age,” she says, “the better chance we have of becoming creativity champions who will one day change the world.”
1. How did Anvitha manage to develop her first app?
A. Her parents instructed her. B. A young techie tutored her.
C. She hired a developer to teach her. D. She taught herself by watching videos.
2. What inspired Anvitha to code her third app?
A. Her strong desire to help her little sister to learn to talk.
B. The reward that she got alter developing the former apps.
C. The latest technology that she learned in Apple on coding apps
D. The training that she got when helping kids practice good habits.
3. What is Anvitha’s major purpose of continuing creating technology?
A. To help kids learn while having fun.
B. To enable kids to get training at an early age.
C. To prove children’s ability of advancing technology.
D. To help little children like her sister learn and identify.
【答案】1. D 2. C 3. C
【解析】
本文是一篇記敘文,講述了一位印度裔的美國女孩Anvitha Vijay自學(xué)編程,在很小的時(shí)候就開發(fā)了一款幫助妹妹學(xué)習(xí)的APP,她還開發(fā)了另外兩種應(yīng)用程序。她繼續(xù)創(chuàng)造技術(shù)目的是證明孩子進(jìn)步技術(shù)的能力。
【1題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第二段中Vijay, who lives with her parents in Melbourne, Australia, at the age of seven realized that her piggy bank did not have enough money to hire a developer to make her an app, so she decided to teach herself how to code. With the help of Youtube videos, the young techie learned to code.可知Vijay和父母住在澳大利亞的墨爾本。七歲時(shí),她意識(shí)到自己的存錢罐里沒有足夠的錢雇一個(gè)開發(fā)人員為她開發(fā)應(yīng)用程序,所以她決定自學(xué)編程。在Youtube視頻的幫助下,這位年輕的技術(shù)人員學(xué)會(huì)了編程。由此可知,Anvitha是通過觀看視頻自學(xué)開發(fā)出她的第一個(gè)應(yīng)用程序的。故選D。
【2題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第四段Anvitha’s skills won her a scholarship to attend a big tech conference hosted by Apple in San Francisco, California. There, she got tips from the pros. She went to workshops where she learned about the latest software for app building.(Anvitha的技能為她贏得了參加蘋果公司在加州舊金山舉辦的大型科技會(huì)議的獎(jiǎng)學(xué)金。在那里,她從專業(yè)人士那里得到了建議。她參加了研討會(huì),在那里她了解了最新的應(yīng)用程序開發(fā)軟件)以及第五段中All that training led to an idea for a third app.(所有這些訓(xùn)練讓我萌生了開發(fā)第三款應(yīng)用程序的想)由此可知,Anvitha在Apple學(xué)到的關(guān)于編寫應(yīng)用程序的最新技術(shù),激發(fā)了Anvitha編寫她的第三個(gè)應(yīng)用程序。故選C。
【3題詳解】
推理判斷題。根據(jù)最后一段中But what’s even more important to her is that the world sees the power of technology in kids’ hands. “The more training we get in tech at an early age,” she says, “the better chance we have of becoming creativity champions who will one day change the world.”可知但對(duì)她來說更重要的是,這個(gè)世界看到了孩子們手中科技的力量。她表示:“我們?cè)谠缒杲邮艿目萍寂嘤?xùn)越多,我們就越有可能成為創(chuàng)意冠軍,有朝一日他們將改變世界。”由此可推知,Anvitha繼續(xù)創(chuàng)造技術(shù)的主要目的是證明孩子對(duì)于先進(jìn)技術(shù)的能力。故選C。