A
Mother’s Day
The second Sunday in May is Mother’s Day. Mother’s Day is a special day for everyone! On that day, children usually give their mothers cards, presents and flowers. But most of the people like giving their mothers carnations (康乃馨).
Father’s Day
Father’s Day is on the third Sunday in June. Some Americans thought that if we had Mother’s Day, we should have a Father’s Day. On Father’s Day there is no party. But children will give their fathers some presents and the best wishes. Fathers are great. We should give the best wishes to them.
Halloween
Halloween is on October 31st. On this day, in front of the house there are a lot of pumpkin lights. They are very beautiful. Every family has a lot of sweets. When children go to knock at their doors, people will give them sweets.
Thanksgiving Day
The fourth Thursday of November every year is a special day in America. Some Americans think Thanksgiving Day is more important than Christmas Day. On that day, all people have supper with their family. Thanksgiving Day in America is a time to offer thanks, have family gatherings and enjoy holiday meals. People like to eat turkey and some fruits. On that day people are all happy. But in Canada Thanksgiving Day falls on the second Monday in October.
1. On which day can children ask for and get sweets?
A. Father’s Day. B. Thanksgiving Day.
C. Halloween. D. Mother’s Day.
2. What will Americans do on Thanksgiving Day?
A. They say thanks. B. They have gatherings with friends.
C. They go on holiday. D. They buy many cards.
3. What can be known about the festivals in the text?
A. Father’s Day is a festival with a long history in the U.S.
B. Turkey is the traditional food in Western countries.
C. Thanksgiving Day is more important than Christmas.
D. Mother’s Day is to honour mothers’ devotion to children.
【答案】1. C 2. A 3. D
【解析】
【分析】本文是一篇說(shuō)明文。文章主要介紹了母親節(jié)、父親節(jié)、萬(wàn)圣節(jié)、復(fù)活節(jié)、感恩節(jié)幾個(gè)重要的節(jié)日的時(shí)間、慶;顒(dòng)、意義等。
【1題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第三段“Halloween (萬(wàn)圣節(jié))”部分中的“When children go to knock at their doors, people will give them sweets. (當(dāng)孩子們?nèi)デ瞄T時(shí),人們會(huì)給他們糖果)”可知,在萬(wàn)圣節(jié)時(shí)孩子們能得到糖果。故選C項(xiàng)。
【2題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第四段“Thanksgiving Day”中的“Thanksgiving Day in America is a time to offer thanks, have family gatherings and enjoy holiday meals. (在美國(guó),感恩節(jié)是一個(gè)表示感謝、家庭團(tuán)聚、享受節(jié)日美餐的日子)”可知,感恩節(jié)時(shí),美國(guó)人會(huì)表示感謝,與家人團(tuán)聚和吃大餐。故選A項(xiàng)。
【3題詳解】
推理判斷題。通過(guò)第一段“Mother’s Day”部分中的“On that day, children usually give their mothers cards, presents and flowers. (在那一天,孩子們通常給他們的母親卡片,禮物和鮮花)”可推知,母親節(jié)是為了紀(jì)念母親對(duì)孩子們的奉獻(xiàn),孩子們?cè)谀且惶焱ǔ?huì)通過(guò)送禮物表達(dá)對(duì)母親的愛(ài)。故選D項(xiàng)。