A
When I was a boy, my parents and I traveled from New York City to the Pennsylvania countryside for a week-long taste of rural life. We stayed in guest house on a farm, joining the daily routine and eating meals with the farmer and his family. We got up early to the cows as they were milked. I even tried my hand at milking one, and then joined the farmer as he released the cows into the field afterwards.
Decades later I still have vivid memories of that trip which made me realize the value of a vacation, seeing new things, meeting new people and sharing memorable experiences with family members. To this day, I still consider that family trip when I plan to take time off with my wife and kids. Vacations are a time for resting and connecting. As a bank manager, I spent much of my workday encouraging my customers to save their money. One of the reasons give is that we should all have enough money for family vacation every year. In our busy lives, family is what we should save our money and time for.
For my family, our vacation starts when we begin planning the trip. We talk about destinations and our budget ahead of time. Among the things we discuss: Can we save money by renting a house instead of spending six nights in a hotel Would it be better to buy groceries and good for ourselves rather than eat out every night? Involving the kids in planning the vacation makes sure that they have a great vacation too. I prefer to visit historical sites and museums while they love to fish and swim. So build in some relaxation time for us all so that the vacation can work for everyone.
Each year, setting aside vacation time to spend together is especially important to us. A relaxing environment opens door to all kinds of conversations---deep, silly or meaningful. There is no pleasure from the usual everyday tasks. What matters is that everyone is having a great time.
1. Why did the author and his parents go to the countryside when he was young?
A. To milk the cows. B. To meet the farmer and his family.
C. To experience country life. D. To enjoy the scenery.
2. What would the author encourage his customers to save their money for?
A. For family vacations. B. For better investment.
C. For children’s education. D. For traveling alone.
3. What is this passage mainly about?
A. The author had a good time in the countryside.
B. The author advised others to spend vacations with their families.
C. The author tried to enjoy the holidays with his family.
D. The author realized the values of a family vacation and put it into practice.
【答案】1. C 2. A 3. D
【解析】
本文是一篇記敘文。文章講述了作者對(duì)自己小時(shí)候與父母一起去賓夕法尼亞鄉(xiāng)村旅行的回憶以及作者對(duì)家庭度假所產(chǎn)生的感悟。
【1題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第一段中When I was boy, my parents and I travelled from New York: City to the Pennsylvania countryside for week-long taste of rural life.可知,作者與父母一起去賓夕法尼亞州旅行是為了體驗(yàn)鄉(xiāng)村生活。故選C項(xiàng)。
【2題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第二段中One of the reasons I give is that we should all have enough money for family vacation every year. In our busy lives, family is what we should save our money and time for.可知,作者認(rèn)為我們都應(yīng)該為每年的家庭旅行存足夠的錢(qián)。故選A項(xiàng)。
【3題詳解】
主旨大意題。文章主要講述了作者通過(guò)對(duì)自己小時(shí)候與父母一起去賓尼法尼亞鄉(xiāng)村度假的回憶,意識(shí)到了家庭度假的價(jià)值,并且在自己有了家庭之后也與家人一起旅行。故選D項(xiàng)。