A
(2021·臨汾適應(yīng)性檢測)
Support Tech Education for Street Youth in Lebanon
About CodeBrave
We train former street youth in digital skills, coding and robotics, helping them to secure jobs that are not only well-paid but future-proof too. We run our programme in a shelter for homeless children.
We have now been successfully carrying out the programme since June 2018. In this time, our children have gone from barely knowing how to use a computer, to writing the code for basic websites totally from scratch. We want to carry on developing the programme in 2020 by continuing appropriate tech education of 20 children, and to engage a further 40 children.
Former street youth are often forced into exploitative work.
Young people living in shelter often end up back on the street as soon as they leave state care. They become trapped in a cycle of poverty, as they don't have marketable skills to secure well-paid work. Often the only work opportunities available to them are hard manual labour.
Why is the tech sector a window of opportunity?
Tech education provides young people with marketable skills in a sector where there is a growing demand and shortage of supply in the Middle East. It also gives them access to an international online job market.
Where Your Money Will Go

Help us give former street youth in Lebanon an alternative to exploitative work through tech education.

Support Us
Flexible funding—this project will receive all donations made by 3rd April at 11:55 p.m.
£25 or more
Funds 1 student's coding & robotics education for a month.
£50 or more
Funds a new Arduino robotics starter kit for our students.
£100 or more
Funds 1 student through an internship (實(shí)習(xí)期) (for bus and lunch money).
£300 or more
Funds 1 student's coding & robotics education for 1 year.
[語篇解讀] 本文是一篇應(yīng)用文。文章介紹了針對黎巴嫩無家可歸的孩子們而進(jìn)行的技術(shù)教育慈善項(xiàng)目的相關(guān)情況。
1.What can we learn about CodeBrave?
A.It's a shelter for the young.
B.It's a free project in digital skills.
C.It's a program for the homeless.
D.It's a profitable training organization.
解析:細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)About CodeBrave部分第一段第一句中的“We train former street youth in digital skills, coding and robotics...”以及最后一句“We run our programme in a shelter for homeless children.”可知,CodeBrave是免費(fèi)為那些無家可歸的孩子們在避難所開設(shè)的數(shù)字化技能培訓(xùn)項(xiàng)目。故選B。
答案:B
2.What made CodeBrave choose tech education?
A.The importance of marketable skills.
B.The desire to get rid of poverty.
C.The request from the state care.
D.The demand of the employment market.
解析:細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)Why is the tech sector a window of opportunity?部分第一句“Tech education provides young people with marketable skills in a sector where there is a growing demand and shortage of supply in the Middle East.”可知,CodeBrave選擇技術(shù)教育的原因是中東地區(qū)對此類勞動力有需求。故選D。
答案:D
3.Where are most of the donations spent?
A.Equipment.
B.Teacher Training.
C.Operational Costs.
D.Teaching Costs.
解析:細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)Where Your Money Will Go部分中的“Teaching Costs 79.1%”可知,大部分捐款會花在教學(xué)上。故選D。
答案:D