A
(2020·濰坊模擬)
“Becoming Jane”
Through September 7, 2020
National Geographic Museum
Jane Goodall began observing chimpanzees in 1960 at Gombe Stream Game Reserve in what is now Tanzania, but her first study of animal behavior took place some 20 years earlier, when she, at 5 years old, spent several hours in a hen house, waiting to see how a hen laid an egg.
That curiosity helped drive Goodall to become one of the most famous scientists of the 20th century. Her evolution from an innocent child to a “global icon (偶像)” is documented in “Becoming Jane”, an exhibit in Washington, D.C. through September 7. After that, it heads to the Natural History Museum of Los Angeles County.
“Becoming Jane” is technology-heavy. Interactive digital displays, 3-D experiences and a hologram (全息圖)-like appearance by Goodall herself will draw the attention of both adults and youngsters. For those who have followed Goodall's career closely, the real treat is seeing her birthday gifts and books from her childhood, field notes, Ph.D. papers and other personal belongings and photos.
Visitors will follow the path of her childhood dream gradually coming true, then the course of her field study about chimpanzees in African wild forests, with remarkable achievements, and finally her recent life as an Animal Rights activist.
PRICE $15
WHEN November 22, 2019-September 7, 2020
LOCATION 1145 17th Street NW Washington, D.C. 20036
[語篇解讀] 本文是一篇應(yīng)用文。文中主要介紹了Jane Goodall的經(jīng)歷以及在華盛頓特區(qū)舉辦的“Becoming Jane”主題展覽的內(nèi)容、特色和時間地點等。
1.Where is “Becoming Jane” held before September 7,2020?
A.In Tanzania. B.In Washington, D.C.
C.In Los Angeles County. D.In Jane's hometown.
解析:細節(jié)理解題。根據(jù)第二段中的“Her evolution from... documented in ‘Becoming Jane’,an exhibit in Washington,D.C.through September 7.”可知,2020年9月7日前,展覽在華盛頓特區(qū)舉辦。
答案:B
2.What may attract Jane Goodall's followers most?
A.Treats for children.
B.Free books by Jane.
C.Jane's personal items.
D.The applied technology.
解析:細節(jié)理解題。根據(jù)第三段中的“For those who have followed Goodall's career closely,the real treat is seeing her birthday gifts and books from her childhood,field notes,Ph.D.papers and other personal belongings and photos.”可知,對那些追隨Goodall的事業(yè)的人來說,真正的樂事是看到她小時候的生日禮物和書籍、野外記錄、博士論文以及其他個人財物和相片。因此最吸引Jane Goodall的追隨者的是她的私人物品。
答案:C
3.What type of writing is this text?
A.A story. B.An advertisement.
C.An official report. D.A celebrity profile.
解析:推理判斷題。文章首段簡單介紹了Jane Goodall的經(jīng)歷,然后引出在華盛頓特區(qū)舉辦的“Becoming Jane”主題展覽,且文章最后給出了票價、舉辦時間和地點等信息,符合廣告的文體特點,故選B項。
答案:B