A
(2021·濟(jì)南模擬)If you want to learn why everything is usually cheaper, and what items are the best deals at your local or chain dollar or discount store, store employees have a lot of useful information. They tend to know what shoppers want—even before shoppers know themselves.
Everyone buys unnecessary things.
Whether you shop at a chain dollar store such as Dollar Tree, Family Dollar or your local 99 cents store, not everything that's on sale is necessarily worth purchasing. Bryan Waring, a former Dollar Tree employee, says that you're not alone in buying more than necessary from these stores. “It seems basic, but everyone falls for this trap,” he says. “You go into a store where everything is cheap, and you walk out with things you don't need.” He suggests going into a store—yes, even the dollar store—with a checklist of things you truly need.
Everything is cheaper after the holiday season.
Patricia, a seasonal worker at a Dollar Tree, says that the post-New Year season means even more deals on everything from decorations to sweets. “After New Year, all the gift wrap paper went to 50 cents, and all New Year items were half price,” she says. “Even candy bars are 89 cents versus $1.”
Products are less expensive because of their size.
In order for dollar stores to keep their prices low, product sizes are usually smaller than normal, according to Cheapism. Dollar stores aren't the only ones guilty of this trick. Cheapism also reports Walmart is guilty of doing the same thing to attract customers.
[語篇解讀] 本文是一篇應(yīng)用文。文章介紹了在一些折價(jià)商店或一元商店購物的特點(diǎn)和商品便宜的原因。
1.What is Bryan's advice against buying unnecessary things?
A.Making a purchase alone.
B.Writing a to-buy list ahead.
C.Shopping at your local store.
D.Buying basic things separately.
解析:細(xì)節(jié)理解題。由第二段最后一句“He suggests going into a store—yes, even the dollar store—with a checklist of things you truly need.”可知,正確答案為B項(xiàng),即提前寫出要買的物品的清單可以避免不必要的購物。
答案:B
2.Which of the following is a better time for shopping according to Patricia?
A.In the New Year sales.
B.At a particular discount.
C.After the New Year season.
D.During some holiday seasons.
解析:細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第二個(gè)標(biāo)題以及“After New Year, all the gift wrap paper went to 50 cents, and all New Year items were half price”“Even candy bars are 89 cents versus $1.”可知,新年后購物很便宜。故正確答案為C項(xiàng)。
答案:C
3.How do stores make their products cheaper?
A.By reducing product sizes.
B.By lowering product costs.
C.By adopting discount strategies.
D.By attracting more customers.
解析:細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)題干中的cheaper定位到第三個(gè)標(biāo)題,根據(jù)“In order for dollar stores to keep their prices low,product sizes are usually smaller than normal...”可知,很多商店通過縮小產(chǎn)品尺寸來降低價(jià)格。
答案:A
【長(zhǎng)難句解讀】
If you want to learn why everything is usually cheaper, and what items are the best deals at your local or chain dollar or discount store, store employees have a lot of useful information.
分析:if引導(dǎo)條件狀語從句,其中why和what引導(dǎo)的賓語從句由and連接,它們一起充當(dāng)learn的賓語。
句意:如果你想了解在當(dāng)?shù)氐幕蜻B鎖的一元商店或折價(jià)商店為什么每樣?xùn)|西通常都比較便宜以及什么商品最劃算,商店內(nèi)部員工會(huì)有很多關(guān)于這方面的有用信息。