A
Mo'orea
Mo’orea is a place to relax and appreciate the quietness and beauty o£ nature. Experience
the island's authentic Tahitian((塔希提的)) culture and explore tropical nature on foot. Pass by white churches and sleepy fishing villages and stop along the way to buy some tropical fruit or an ice cold coconut.
St Lucia
Saint Lucia is the ideal destination for adventurers. The island has volcanic origins and if you like hiking, you will love “The Pitons”. The best beaches are in St Lucia, the most famous ones are “Sugar Beach” and “Marigot Bay”. “Grande Anse” is the place to go if you want to see sea turtles get out of the water and lay their eggs on the sand.
Bali
Bali is the favorite destination for surfers and divers, but there is more to discover. Temples and palaces set against surprising landscapes make the island an experience of its kind. Pick wisely where to stay on the island as each city offers a different experience. Seminyak”is Bali's beach resort area and night birds will enjoy its nightlife. “Ubud" is very quiet and the ideal place for nature lovers.
Easter Island
Easter Island draws visitors to see the super-sized statues that have stood on its shores since the 13th century. There are more than 900 of them, with over-sized heads. While it is these that bring most tourists to this remote spot, there's far more to see and do here. Visit vast volcanic craters, take a trip to a preserved stone village or spend some time on the beaches. The choice is yours.
1. Where can visitors see sea turtles?
A. St Lucia. B. Bali.
C. Easter Island. D. Mo'orea.
2. What is Easter island's main attraction?
A. Beaches. B. Tropical fruit.
C. Temples and palaces. D. Stone statues.
3. What is the purpose of the text?
A. To entertain. B. To educate.
C. To introduce. D. To inform.
【答案】1. A 2. D 3. C
【解析】
【分析】
本篇文章是一篇應(yīng)用文。文章主要介紹了四個旅游景點(diǎn)。
【1題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。由文章的St Lucia 部分 “Grande Anse” is the place to go if you want to see sea turtles get out of the water and lay their eggs on the sand. 如果你想看到海龜從水里出來,并在沙灘上產(chǎn)卵,那么Grande Anse是一個好去處。由此可知,在St Lucia這個景點(diǎn)可以看到海龜。故選A。
【2題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。由文章Easter island 部分Easter Island draws visitors to see the super-sized statues that have stood on its shores since the 13th century.(復(fù)活節(jié)島吸引著游客前來觀賞13世紀(jì)就矗立在島上的巨型雕像。) 和 While it is these that bring most tourists to this remote spot, there's far more to see and do here.(雖然是這些吸引了大多數(shù)游客到這個偏遠(yuǎn)的地方,但這里有更多的東西要看,要做。)由此可知,這個景點(diǎn)最吸引人的就是雕像。故選D。
【3題詳解】
推理判斷題。文章主要介紹了四個旅游景點(diǎn),其目的是介紹。故選C。
【點(diǎn)睛】應(yīng)用文多是細(xì)節(jié)理解題。一般定位關(guān)鍵詞適用于解答細(xì)節(jié)理解題。通過定位關(guān)鍵詞解題,考生在閱讀題干時,把題干中有標(biāo)記意義的詞或詞組劃記出來,或者選項中的關(guān)鍵詞,然后用這個詞回到原文當(dāng)中定位。如小題2題干中的Easter island,回到原文,可以幫助快速找出答案。