A
PANDA FAN XING CAN NOW BE SEEN!
Starting from Thursday, November 19, 2020, the baby panda Fan Xing has access to his inside and outside enclosure(圍場), and he can now be seen by visitors. The panda was born on May 1, 2020, and remained inside the mother’s house behind the scenes for months.
Completely at home
Fan Xing is a giant panda with his own free will. He doesn’t follow his mother Wu Wen all day. Early in the morning, he went into the indoor enclosure and was peacefully sleeping there. After a while, he woke up and started to explore. However, he did not go outside yet.
The first visitors admiring Fan Xing
During the afternoon, members of Ouwehands Zoo were given the opportunity to be among the first to see the little giant panda. Whenever he wakes up, he explores his indoor accommodation, nibbles on bamboo and plays with his mother.
Multiple enclosures
The giant pandas have access to multiple enclosures, including behind the scenes. It could be the case that the giant pandas take a moment for themselves and are temporarily not visible to visitors. You can only visit Ouwehands Zoo with an online ticket during a reserved period to prevent the park from getting too busy.
Temporarily in the Netherlands
You can admire Fan Xing for about three and a half years longer. This is because he is only allowed to stay in the Netherlands for a maximum of four years before he goes to China, so he can contribute to the international breeding program for this unique endangered species.
1. where does Fan Xing stay before November 19 2020?
A. Inside enclosure alone
B. Outside enclosure freely
C. Behind the scenes with his mother
D. In multiple enclosures with his parents
2. What can we know about Fan Xing?
A. He can be seen in the afternoon
B. He plays with his mother all day
C. He wanders outside in the morning
D. He can be admired without early booking.
3. Why will Fan Xing come to China?
A. China is the hometown of pandas
B. He will be used for reproducing purpose.
C. People in the Netherlands don't like him
D. He can't adapt to the environment abroad
【答案】1. C 2. C 3. B
【解析】
【分析】這是一篇應(yīng)用文。告知大家熊貓寶寶繁星要和游客見面了。
【1題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。由第一段“The panda was born on May 1, 2020, and remained inside the mother’s house behind the scenes for months.”可知,熊貓寶寶在2020年5月1日出生后,一直和媽媽待在后臺(tái),11月19日就要和游客見面了。故選C項(xiàng)。
【2題詳解】
細(xì)節(jié)理解題。由第二段“Early in the morning, he went into the indoor enclosure and was peacefully sleeping there. After a while, he woke up and started to explore. However, he did not go outside yet.(清晨,它走進(jìn)了室內(nèi)圍欄,安安靜靜地睡在那里。過了一會(huì)兒,他醒了過來,開始探索。然而,他仍舊沒有出去。)”可知,清早他進(jìn)入內(nèi)院圍場,在那兒睡一會(huì)兒,醒來就開始探索。故選C項(xiàng)。
【3題詳解】
推理判斷題。由最后一段“This is because he is only allowed to stay in the Netherlands for a maximum of four years before he goes to China, so he can contribute to the international breeding program for this unique endangered species.(這是因?yàn)樗疃嘀荒茉诤商m待上四年,然后回到中國,這樣他就可以為這種獨(dú)特的瀕危物種的國際繁育計(jì)劃做出貢獻(xiàn)。)”可知,繁星回中國是用于物種繁衍的目的。故選B項(xiàng)。