A
In the book The Best Little Girl in the World,Kessa has a serious eating disorder (進食障礙) called anorexia nervosa.But she is not alone.Many people have this eating disorder.
In the beginning of her story,Kessa is a normal 15yearold girl.She is good at many things,especially dancing.She has danced for many years and loves it.One day her dance teacher tells her to continue eating right,but maybe lose a few pounds.Once Kessa hears this,she takes things too far.Instead of cutting down on snacks and junk food,she decides not to eat at all.She does not eat breakfast,lunch,or dinner.She begins losing weight and becomes slimmer (更加苗條的) and slimmer.But she loses weight to a point where she is unhealthy.
As her poor eating habits continue,her parents start getting as much help as possible to cure (治療) their beautiful daughter.But it is just as hard for Kessa's parents to deal with her disorder as it is for her.Everyday she exercises to lose more pounds and plans what and when she will eat.Her parents try everything,but Kessa decides not to have any fat on her body.
Kessa's doctor and parents finally take her to the hospital.She is now so thin that she can hardly walk.There,she is given good care.
In the rest of the book,Kessa goes through a lot of trouble in order to cure her eating disorder.This book,I think,can help to prevent people from doing this to themselves.It shows the trouble that people go through just to be slimmer,and all the terrible things they must experience to be cured.It is a book I think every teenager should read.
【語篇解讀】 本文介紹了The Best Little Girl in the World一書中的厭食女孩Kessa,她為了自己苗條的身材,最后得了嚴重的被稱作神經(jīng)性厭食癥的進食障礙。建議人們引以為戒,自己的健康最重要,特別是青少年更應該讀這本書。
1.What does Kessa do to lose weight?
A.She stops eating.
B.She eats less junk food.
C.She has three small meals a day.
D.She dances many more hours a day.
A [細節(jié)理解題。根據(jù)第二段的“Instead of cutting down on snacks and junk food,she decides not to eat at all.She does not eat breakfast,lunch,or dinner.”可知,她決定不吃飯。故選A。]
2.What do we know about Kessa's eating disorder?
A.It is caused by her dance teacher.
B.It's too serious to be cured.
C.It makes her suffer a lot.
D.It's an unusual illness.
C [細節(jié)理解題。根據(jù)第四段“Kessa's doctor and parents finally take her to the hospital.She is now so thin that she can hardly walk.There,she is given good care.”可知,Kessa的醫(yī)生和父母最后帶她去了醫(yī)院。她瘦的幾乎不能走路。在那里她被給予了很好的照顧。故選C。]
3.The book mentioned in the text is mainly about .
A.how to cure eating disorders
B.the importance of eating right
C.a girl's fight against an eating problem
D.why so many people have eating disorders
C [主旨大意題。根據(jù)第一段第一句“In the book The Best Little Girl in the World,Kessa has a serious eating disorder (進食障礙) called anorexia nervosa.”在The Best Little Girl in the World這本書里,Kessa有一個嚴重的被稱作神經(jīng)性厭食癥的進食障礙。故選C。]