A
Everyone has problems of schoolwork sometimes.Try to keep things in perspective.Getting one or two bad grades doesn't mean you'll fail your exams.Work out why it's happening and how you can fix it.
Homework and exams can seem neverending and you need to find ways of managing your time effectively.Study somewhere quiet away from the TV and other distractions and make sure you don't leave it all to the last minute.
If you hate a subject,you'll probably never learn to love it.However,with a good range(一系列)of qualifications you'll stand out from the crowd when you apply(申請)for jobs and colleges so it's worth doing your best in all your subjects.
There are lots of websites offering study supports and you should ask your teachers for advice—they're there to help you learn.
If something at home or in your personal life is worrying you,it can distract(分心)you from your schoolwork.Talk about it to your family and friends or a teacher you trust.If you've missed classes for any reason,talk to your teachers about what you can do to catch up.
If you're still having difficulties,it's possible that you have a Special Educational Need.If you think you do,talk to your parents and school about being professionally assessed.Having a Special Educational Need won't stop you being successful—Richard Branson has dyslexia(讀寫困難)and Einstein was autistic(患孤獨(dú)癥的).
【語篇解讀】 每個學(xué)生都會遇到學(xué)習(xí)上的問題,如家庭作業(yè)、考試、不喜歡的科目等,該怎么辦呢?快來讀一讀本文吧。
1.The underlined sentence may mean .
A.you shouldn't start learning until the last minute
B.you shouldn't watch TV until the programmes end
C.you shouldn't keep TV on for a long time
D.you should make use of any minute effectively
A [句意理解題。學(xué)習(xí)的時(shí)候應(yīng)避開一些干擾,不要把所有任務(wù)都拖到最后一分鐘,所以A項(xiàng)符合題意。]
2.What should you do if you don't like a subject?
A.Find support through websites.
B.Try your best to learn it.
C.Talk about it to your friends.
D.Ask for advice from teachers.
B [細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第三段中的“...so it's worth doing your best in all your subjects.”可知,即使不喜歡某一門學(xué)科,但是要想在找工作和考大學(xué)時(shí)脫穎而出,也應(yīng)該盡力學(xué)習(xí)這一門學(xué)科,所以選B。]
3.In the last paragraph,the writer mentioned Einstein in order to .
A.encourage us to try to be as successful as Einstein in life
B.tell us that Einstein had a lot of difficulties at school
C.persuade us to learn from Einstein to be successful
D.prove that we can still be successful even if we have lots of difficulties
D [推理判斷題。在最后一段中提到愛因斯坦患有孤獨(dú)癥,是想拿他作為例子來鼓勵人們:即使我們在學(xué)習(xí)中遇到很多障礙,我們也能夠取得成功,所以選D。]
4.The main idea of the passage may be .
A.problems of subjects
B.problems of education
C.problems of schoolwork
D.problems of exams
C [主旨大意題。本文第一段第一句為文章的主題句。由此可知,problems of schoolwork為本文的主題,故選C。]