A
In the early 1990s,Madan Kataria,an Indian doctor who worked in Mumbai,became interested in the growing body of scientific evidence showing that laughter is extremely beneficial to human health. He made a decision that more laughter was needed to improve health and deal with the stress of modern living.
In 1995,while writing an article for a health journal,Dr.Kataria discovered many modern scientific studies describing the benefits of laughter on the human mind and body.In particular,he was impressed by Norman Cousins' book Anatomy of an Illness and the research work by Dr.Lee Berk.Then he began to fieldtest the effect of laughter on himself and others.
Starting with just five people,on March 13,1995,at a public park in his neighborhood,Dr.Kataria started the first laughter club.They laughed together in the park to the amusement of bystanders,and the small group quickly grew to more than 50 people within a few days. In the early meetings,they stood in a circle with one person in the center to tell a joke or a funny story.Everybody enjoyed themselves and felt good for the rest of the day.However,after two weeks,their jokes and stories ran out.Some complained that it would be better to discontinue the club than to continue without any jokes.Dr.Kataria asked the club members to give him one day to develop a_breakthrough that would solve the problem.
That night,Dr.Kataria reviewed his research and finally found the answer.Our body cannot differentiate between pretend and genuine laughter. In fact,both produced the same effect. The next morning,the results were amazing. For some,the makebelieve laughter quickly turned into real laughter. Soon the group was laughing like never before.The hearty laughter that followed lasted for almost ten minutes.This was the birth of Laughter Yoga.
【語(yǔ)篇解讀】 本文是記敘文。文章主要講述了大笑瑜伽的起源。
1.We can infer from Paragraph 2 that Madan Kataria________.
A.used to be serious
B.was a man of action
C.found his life stressful
D.was an expert in laughing
B [推理判斷題。由第二段中的最后一句“Then he began to fieldtest the effect of laughter on himself and others.”可知,Madan Kataria是一位實(shí)干家,故選B項(xiàng)。]
2.After a short period of time,the club members ________.
A.didn't know what to talk about
B.doubted whether laughter would help
C.couldn't find any place to get together
D.showed less interest in Dr.Kataria's club
A [細(xì)節(jié)理解題。由第三段中的“after two weeks,their jokes and stories ran out...to continue without any jokes”可知,兩周后他們的笑話和故事都講完了,不知道該談?wù)撔┦裁戳,故選A項(xiàng)。]
3.The underlined part “a breakthrough”refers to the discovery that ________.
A.people may laugh a lot after taking a new type of medicine
B.genuine laughter works better than pretend laughter
C.laughing a lot is able to help us fight off illness
D.pretend laughter is also helpful to our health
D [詞義猜測(cè)題。由最后一段中的“Our body cannot...produced the same effect.”可知,Dr.Kataria的突破性發(fā)現(xiàn)就是假笑和真笑一樣有助于人體健康,故選D項(xiàng)。]
4.What would be the best title for the text?
A.Laughter clubs in India
B.Benefits of Laughter Yoga
C.The origin of Laughter Yoga
D.Laughter—the best medicine
C [標(biāo)題歸納題。由文章最后的“This was the birth of Laughter Yoga.”以及文中相關(guān)的介紹可知,本文主要講述了大笑瑜伽的起源,故選C項(xiàng)。]